Social

Ποιες είναι οι anti-stress τροφές που μας χαρίζουν καθημερινά ευεξία

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς μπορούμε να τρώμε για να μην αγχωνόμαστε

Mix nuts in earthenware on a wooden background.

Στη σημερινή κοινωνία όπου οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις είναι πολλές, το άγχος πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας προκαλώντας κάποιες φορές ψυχολογικές επιπτώσεις αλλά και επιπτώσεις στην υγεία μας. Ουσιαστικά, είναι μία αντίδραση του οργανισμού μας σε κάποια απειλή ή κάποιον κίνδυνο είτε πραγματικό είτε φανταστικό, που μας κρατάει σε εγρήγορση ώστε να κινητοποιηθούμε. Οταν όμως αυτό συμβαίνει συχνά, παρατεταμένα και χωρίς σημαντική αιτία, μας εμποδίζει από το να ζήσουμε με ηρεμία την καθημερινότητά μας, μας κάνει δυσλειτουργικούς και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.

Υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι που έχει φανεί ότι βοηθούν στον έλεγχο του άγχους, όπως είναι η άσκηση, ο διαλογισμός, αλλά και η διατροφή.

Οσον αφορά τη διατροφή, το άγχος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έκκριση ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη αλλά και με κάποιους νευροδιαβιβαστές όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, μέσω των συστατικών τους, μπορούν να συμβάλουν στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην παραγωγή και ρύθμιση των ορμονών και των νευροδιαβιβαστών αυτών.

Σοκολάτα


Δείτε επίσης