Social

CDC: Ομόφωνα ψηφίστηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 χρονών

Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων

paidi_maska

Ομόφωνα ψήφισε η συμβουλευτική επιτροπή των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υπέρ της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 χρονών.

Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων. Μεγάλο κομμάτι της κουβέντας εστίασε σε σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής που έχουν συνδεθεί με το εμβόλιο, ιδιαίτερα νεαρών ανδρών.

Η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, πρέπει να υπογράψει τις συστάσεις προτού οι αρχές ξεκινήσουν τη χορήγηση του εμβολίου στα παιδιά.

Την περασμένη Παρασκευή ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου για χορήγηση στα παιδιά 5 έως 11 ετών.

Ο ίδιος ενέκρινε τη χορήγηση δόσης 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer σε μικρά παιδιά. Το αρχικό εμβόλιο, που χορηγήθηκε σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, είναι 30 μικρογραμμάρια.

Στην αρχή της συνάντησης, η Ουαλένσκι υπογράμμισε ότι οι νοσηλείες παιδιών αυξήθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια του πρόσφατου κύματος μολύνσεων που προκάλεσε η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Ο κίνδυνος «είναι πολύ υψηλός και πολύ καταστροφικός για τα παιδιά μας και πολύ υψηλότερος από ό,τι για πολλές άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε τα παιδιά», είπε.

Η διευθύντρια των CDC είπε ότι το κλείσιμο των σχολείων είχε επιζήμιες κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις στα παιδιά. «Ο εμβολιασμός παιδιών έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει να τα αλλάξουμε όλα αυτά», είπε.

Δείτε επίσης