Social

Κουνουπίδι: Αυτά είναι τα σημαντικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή του

thehomeissue_kounoupidi-1024x583

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, το κουνουπίδι θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό λαχανικά, καθώς περιέχει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων.

Ειδικότερα, ένα φλιτζάνι ωμό κουνουπίδι περιέχει 5 γραμμάρια υδατάνθρακες, το 77% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C, το 20% βιταμίνης Κ και το 10% βιταμίνης Β6. Το κουνουπίδι είναι επίσης πλούσιο σε μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ασβέστιο.

Η τακτική κατανάλωσή του θεωρείται ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το κουνουπίδι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή όλης της οικογένειας. Βέβαια τα παιδιά δεν δέχονται πάντα να το φάνε ευκολίας, όχι τόσο λόγω τη γεύσης του, όσο της απωθητικής μυρωδιάς του. Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Πώς θα βράσετε το κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μη μυρίσει το κουνουπίδι την ώρα που το βράζετε. Από τους πιο διαδεδομένους είναι βάζοντας ένα φυλλαράκι δάφνης στο νερό που βράζει. Η δάφνη θα απορροφήσει τις μυρωδιές, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσει τη γεύση του λαχανικού.

Εάν δεν έχετε φύλλα δάφνης, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμάτια ψωμιού, μερικά κομμάτια λεμονιού. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο χυμός λεμονιού, αλλά και το ξύδι.

Μην ξεχνάτε ότι το κουνουπίδι δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο. Λίγα λεπτά αρκούν και επιπλέονμε αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε επίσης