Social

Πόσο προστατευμένοι είμαστε με χειρουργική, KN95 και υφασμάτινη μάσκα

maska1

Η χρήση οποιουδήποτε είδους προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους συνδέεται με σημαντικά αυξημένη προστασία από τον κορoναϊό, με τις υψηλής ποιότητας μάσκες N95 και KN95 να προσφέρουν την υψηλότερη ασφάλεια ενάντια στη μόλυνση, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC).

Στους εσωτερικούς χώρους, οι χειρουργικές μάσκες μειώνουν κατά 66% τις πιθανότητές μας να μολυνθούμε από τον ιό, όπως εκτιμά το CDC. Οι πιθανότητες όμως μειώνονται κατά 83% με τη χρήση μασκών N95 και ΚΝ95, οι οποίες εφαρμόζουν σφιχτά στο πρόσωπο και χρησιμοποιούνται συχνά από τους υγειονομικούς υπαλλήλους, αναφέρει η αμερικανική υγειονομική υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση υφασμάτινης μάσκας φάνηκε να μειώνει κατά 56% τις πιθανότητες να διαγνωστούμε θετικοί στον ιό, ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν έχουν μεγάλη στατιστική αξία.

«Τα στοιχεία αυτά από τον πραγματικό κόσμο υπογραμμίζουν τη σημασία της τακτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας ή αναπνευστήρων προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από κοροναϊό (όταν βρισκόμαστε) σε δημόσιους χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους, όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι» αναφέρει το CDC στην εβδομαδιαία του έκθεση για τα στοιχεία Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Αμφιλεγόμενο ζήτημα οι μάσκες


Δείτε επίσης