Social

Πέντε τροφές γεμάτες σε πρωτεΐνη εκτός από το κρέας

Σημαντικά τα οφέλη τους για την υγεία μας από την κατανάλωσή τους

ospria

Γεγονός είναι πως το να τρώμε λίγο λιγότερο κρέας από αυτό που καταναλώνουμε, θα μπορούσε να έχει οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνες, μια ισορροπημένη διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά βοηθά στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Και ενώ τα λευκά κρέατα και τα ψάρια αντικαθιστούν το κόκκινο κρέας, το οποίο τείνει να είναι πλούσιο σε ανθυγιεινά λίπη, οι επιλογές χωρίς κρέας περιέχουν σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες που δεν υπάρχουν στο κοτόπουλο και το ψάρι.

Οι διατροφολόγοι του Johns Hopkins συνιστούν πέντε τροφές (πλούσιες σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, αλλά χωρίς κρέας) και εξηγούν τα οφέλη τους για την υγεία.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Στο παρελθόν τα αυγά είχαν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους τα αυγά δεν είναι επιβλαβή. Γενικά, η κατανάλωση ενός ολόκληρου αυγού κάθε μέρα είναι ευεργετική. Ωστόσο, εάν έχετε διαβήτη, ή καρδιακή νόσο, μην τρώτε πάνω από δύο, ή τρία αυγά την εβδομάδα.

Πώς ωφελούν την υγεία:

  • Υγεία του μαστού: Φροντίστε να συμπεριλάβετε τους κρόκους. Περιέχουν βασικά αλλά δυσπρόσιτα θρεπτικά συστατικά όπως η χολίνη, η οποία βοηθά στην μείωση των ποσοστών καρκίνου του μαστού.
  • Μάτια: Τα αντιοξειδωτικά στα αυγά μπορεί να αποτρέψουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.
  • Διαχείριση βάρους: Μελέτες έχουν δείξει ότι εάν τρώτε αυγά για πρωινό, μπορεί να τρώτε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε επίσης