Social

Οι χρυσοί influencers του πλανήτη

Πόσα κερδίζουν με κάθε ανάρτηση τους οι σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι χρυσοί influencers του πλανήτη
Αρθρογράφος: Σόφη Λούκα
Από Σόφη Λούκα

Κάνουν τις καλύτερες διακοπές, φορούν τα πιο ακριβά τακούνια της διεθνούς μόδας και δοκιμάζουν πρώτοι τα νέα games της αγοράς.

Όλοι εμείς τους παρακολουθούμε κατά πόδας στο YouTube, το Instagram, το TikTok κ.α. και εκείνοι πλουτίζουν με κάθε φωτογραφία, ανάρτηση ή βίντεο που ανεβάζουν. Είναι οι influencers, αστέρες του θεάματος και των γηπέδων ή άσημοι της διπλανής πόρτας, που βγάζουν πολλά λεφτά και γνωρίζουν μεγάλη δόξα, έχοντας κάνει το χόμπι τους επάγγελμα.

Η λέξη «influencer» υπάρχει χρόνια στα λεξικά του κόσμου και ο ορισμός που δίνει γι’ αυτήν το λεξικό του Cambridge είναι «αυτός που επηρεάζει, που επιδρά, που ασκεί επιρροή, ως προς τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι». Είναι μάλιστα τέτοια η δυναμική τους που το influencer marketing έχει γίνει πλέον ψωμοτύρι στο καθημερινό «λεξιλόγιο» των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Η Άντισον Ρέι δεν είναι αυτό που θα λέγαμε όνομα που το ξέρουν οι πάντες. Είναι όμως η βασίλισσα του TikTok και παρότι δηλώνει τραγουδίστρια και ηθοποιός, η ενασχόληση της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτή που την έχει κάνει πλούσια, αφού για κάθε της ανάρτηση κερδίζει από 49.000-81.800 δολάρια. Ομοίως τη Χιούντα

Κατά την εντυπωσιακή μακιγιέρ από την Οκλαχόμα την ξέρουν κυρίως οι γυναίκες που παρακολουθούν ανελλιπώς τα βίντεο της με συμβουλές για την περιποίηση τους, η οποία κερδίζει από 110.000-220.000 για κάθε ανάρτηση της. Και επειδή αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει η Αυστραλή γυμνάστρια με καταγωγή από την πανέμορφη Κω, η Κάιλα Ιτσινές, μπορεί να ξεκίνησε γυμνάζοντας πελάτες σε ένα συνοικιακό γυμναστήριο, σήμερα όμως είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας με περισσότερους από 13 εκατομμύρια ακολούθους, η οποία αμείβεται με 70.000 δολάρια για κάθε ανάρτηση της στο Instagram.

Με 24 εκατομμύρια ακολούθους ο Ζακ Κινγκ, άλλη μια προσωπικότητα του Διαδικτύου, ο οποίος έχει σκοπό να κάνει την κάθε μέρα μας χαρούμενη, μπορεί να ελπίζει ότι θα πετύχει και ως κινηματογραφιστής ταινιών μεγάλου μήκους που είναι και το όνειρο του, αφού τα χρήματα γι’ αυτόν δεν είναι πρόβλημα, με δεδομένο ότι για κάθε ανάρτηση του στο TikTok παίρνει 25.000- 41.000 δολάρια. Η Κιάρα Φεράνι, η Ιταλίδα fashion blogger που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να βρίσκεται στην πρώτη σειρά των επιδείξεων των γνωστότερων οίκων μόδας του κόσμου κερδίζει πλέον για κάθε της ανάρτηση περίπου 88.000 ευρώ. Λιγότερο γνωστός στον πολύ κόσμο αλλά εξίσου σημαντικός στον χώρο της μόδας ο συμπατριώτης της, Μαριάνο ντι Βάιο, μοντέλο και blogger ο οποίος για κάθε ανάρτηση του στο Instagram λαμβάνει 15.000-30.000 δολάρια.

Στους διάσημους αστέρες του θεάματος που στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν βρει ένα δεύτερο σημαντικό εισόδημα πρωτοστατεί η Σελένα Γκόμεζ, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία για κάθε της ανάρτηση κερδίζει 848.000 δολάρια. Και επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ο διάσημος πρώην αγαπημένος της Τζάστιν Μπίμπερ, για τον οποίο και έγραψε το τραγούδι «Lose You to Love Me», κερδίζει μόλις 747.000 δολάρια. Ακόμη μεγαλύτερα κέρδη έχει το ασχημόπαπο της οικογένειας των Καρντάσιανς που μεταμορφώθηκε σε πλαστικό κύκνο, η Κάιλι Τζένερ, η οποία τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των διάσημων αδελφών της όταν λάνσαρε τη δικιά της σειρά καλλυντικών, που δεν εκτόξευσε απλά τους ακολούθους της στα 252 εκατομμύρια άτομα, αλλά τη βοήθησε να χρεώνει 1.2 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ανάρτηση της στο Instagram. Στα ίσα μπορεί να την κοντράρει μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο που για κάθε ανάρτηση του στο Instagram παίρνει 1.6 εκατομμύρια δολάρια. Τα άτομα της τηλεόρασης με διεθνή απήχηση δεν θα πρέπει να νιώθουν παραπονεμένα, αφού ο Τζίμι Φάλον, ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής κερδίζει για κάθε ανάρτηση του 44.190 δολάρια, η γλυκύτατη Βρετανίδα ηθοποιός Εμίλια Κλαρκ κατά μέσο όρο 5.000 δολάρια, ενώ ο συμπατριώτης της διάσημος μάγειρας Τζέιμι Όλιβερ 19.000 δολάρια.

Δείτε επίσης