Social

TikTok: Πέντε τρόφιμα που «μυρίζουν» δηλητηρίαση

Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει εύκολα τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με Βρετανό επιστήμονα στο TikTok

TikTok: Πέντε τρόφιμα που «μυρίζουν» δηλητηρίαση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βρετανός επιστήμονας αποκαλύπτει στο TikTok πως η κατανάλωση πέντε τροφίμων μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, αν δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Ποιά είναι αυτά;

Στρείδια
Υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακά, αλλά τα στρείδια τρέφονται με βρωμιές και συγκρατούν τα πάντα, μεταξύ αυτών και βακτήρια.

Μπιφτέκι μοσχαριού που δεν είναι καλοψημένο
Σε αντίθεση με μια μοσχαρίσια μπριζόλα, το μπιφτέκι δεν πρέπει ποτέ να τρώγεται λιγότερο ψημένο από medium well. Όπως εξηγεί ο επιστήμονας, τα μπιφτέκια γίνονται από αλεσμένο κρέας, κάτι που σημαίνει ότι τα βακτήρια από το εξωτερικό του κρέατος ανακατεύονται στο εσωτερικό του. Επομένως, πρέπει να ψηθεί καλά για να σκοτωθούν.

Σούσι που δεν είναι σημερινό
Τα περισσότερα από τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σούσι είναι κατεψυγμένα, για να σκοτωθούν τα παράσιτα και τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι χαλάνε πολύ γρήγορα, επομένως όποιος αγοράζει σούσι πρέπει να το τρώει την ίδια ημέρα.

Φύτρες
Υποτίθεται ότι είναι υπερ-τροφές, όμως οι φύτρες καλλιεργούνται σε ζεστά μέρη και κατά κανόνα τρώγονται άψητες.

Συσκευασμένες σαλάτες
Οι συνθήκες παραγωγής τους είναι επιρρεπείς σε επιμολύνσεις, ενώ το υγρό περιβάλλον μέσα στο σακουλάκι είναι ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων. Το 22% των ξεσπασμάτων τροφικών δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία σχετίζεται με σαλάτες, την ώρα που τα θαλασσινά (τα οποία θεωρούνται πολύ συχνά ένοχα), ευθύνονται μόνο για το 6% των κρουσμάτων.

Δείτε επίσης