Social

Φλορ Τζάνσεν: Συγκινεί η τραγουδίστρια των Nightwish – Ανακοίνωσε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Με ανάρτηση στα social media γνωστοποίησε τη μάχη που δίνει και συμβούλευσε τις γυναίκες να μην παραλείπουν τις εξετάσεις τους

Φλορ Τζάνσεν: Συγκινεί η τραγουδίστρια των Nightwish – Ανακοίνωσε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια ανακοίνωση που σόκαρε τους θαυμαστές της έκανε η Φλορ Τζάνσεν μέσω των social media, καθώς έκανε γνωστό ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου στο στήθος της.

Μέσω ανάρτησής της στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η 41χρονη τραγουδίστρια του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος Nightwish μοιράστηκε με τους ακολούθους της τα συναισθήματα και τις σκέψεις της και υπενθύμισε σε όλες τις γυναίκες να μην παραλείπουν τις εξετάσεις τους.


«Ένα γράμμα για εσάς… Η ζωή έρχεται με κύματα, με τα πάνω και τα κάτω της. Είχα τη χαρά να φτάσω σε πολλές κορυφές και τις μοιράστηκα μαζί σας μέσω των social media και των πολλών, πολλών συναυλιών μας σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα πολλά χρόνια της καριέρας μου. Αλλά τώρα με έπληξε ένα νέο κύμα. Και δεν είναι καλό.

Έχω καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκα πριν από δύο εβδομάδες και αύριο θα χειρουργηθώ για να αφαιρέσω τον όγκο. Η διάγνωσή μου είναι καλή. Φαίνεται πως είναι ένας μη επιθετικός καρκίνος, ο οποίος φαίνεται να μην έχει εξαπλωθεί. Θα κρατήσω το στήθος μου. Και θα είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο μετά από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, καθώς και μια τοπική θεραπεία ακτινοβολίας που θα πραγματοποιήσω τρεις μήνες μετά από αυτήν την επέμβαση. Ελπίζουμε. Θα μάθουμε περισσότερα μετά την επέμβαση για να δούμε αν αυτή η θετική διάγνωση ισχύει.

Η λέξη καρκίνος είναι σοκαριστική. Όλα όσα θεωρούσατε σημαντικά στη ζωή πριν από αυτή τη διάγνωση αλλάζουν ριζικά μέσα σε λίγα λεπτά. Τώρα θέλω απλώς να είμαι ξανά υγιής. Θέλω να δω την κόρη μου να γίνεται γυναίκα. Θέλω να ζήσω! Και το πιο τρομακτικό κομμάτι αυτής της διάγνωσης είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν υγιής! Δεν ένιωσα τον καρκίνο, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε μέχρι που ως γυναίκα άνω των 40, πήγα σε μια τυπική εξέταση μαστογραφίας. Κάτι που προσφέρουν πολλές χώρες, ακόμα και δωρεάν για κάποιες τυχερές. Αν δεν είχα πάει εκεί, ο όγκος θα είχε περάσει απαρατήρητος.

Σε έναν χρόνο από τώρα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ μεγαλύτερο. Η σκέψη αυτού με κάνει να μοιραστώ αυτήν την ιστορία μαζί σας. Η μαστογραφία σώζει ζωές! Είναι άβολο και μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις κάτι στο στήθος σου ούτως ή άλλως, αλλά πήγαινε! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές οργανώσεις που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τον αυτοέλεγχο αν δεν έχετε πρόσβαση ή χρήματα για μαστογραφία.

Αν μπορέσω να σας εμπνεύσω να φροντίσετε τον εαυτό σας, τότε κάτι καλό θα βγει από αυτή τη διάγνωση του καρκίνου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα είμαι έτοιμη εγκαίρως για την ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Nightwish, που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου. Και είμαι αισιόδοξη, αφού η διάγνωσή μου είναι καλή! Υπόσχομαι να προσέχω τον εαυτό μου. Θα είμαι εκτός για λίγο καιρό για να επικεντρωθώ στον εαυτό μου.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε αυτό το γράμμα».

Δείτε επίσης