Social

Κατρίν Πιου: Οι ανυπέρβλητες δυσκολίες και η δύναμη της θέλησης

Μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο, το 96% του κορμιού της έφερε βαρύτατα εγκαύματα αλλά αυτή δεν το έβαλε κάτω…

Κατρίν Πιου: Οι ανυπέρβλητες δυσκολίες και η δύναμη της θέλησης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ήταν ένα χαρούμενο 19χρονο κορίτσι από τη Βρετανία που λάτρευε το σκι, όταν αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στις γαλλικές Άλπεις για να απολαύσει το χιόνι. Όλα κυλούσαν υπέροχα, μέχρι τη στιγμή της επιστροφής στην πατρίδα της με ένα πούλμαν μαζί με άλλους ταξιδιώτες, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, το πούλμαν έπεσε σε χαράδρα και τυλίχθηκε στις φλόγες…

Οι διασώστες την εντόπισαν, τη μετέφεραν στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης, ενημερώνοντας τους γονείς της ότι η κόρη τους είχε μία πιθανότητα στις 1000 να επιβιώσει. Το 96% του κορμιού της έφερε βαρύτατα εγκαύματα και μόνο οι πατούσες της είχαν μείνει ανέπαφες.

Έμεινε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο και μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά, έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 200 επεμβάσεις. Μετά από τρεις μήνες σε κώμα, ξύπνησε και διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει, να κινηθεί, να περπατήσει και δεν μπορούσε να καταλάβει τι της είχε συμβεί.

Όμως, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, παραμένει ένα χαρούμενο κορίτσι και αυτό λένε άλλωστε και οι γονείς της: «Η κόρη μας δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της».

Δύο χρόνια μετά το ατύχημα επέστρεψε στις Άλπεις, στο σημείο που άλλαξε για πάντα τη ζωή της προκειμένου να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να δίνει διαλέξεις ενδυνάμωσης και έγινε το πρόσωπο γνωστού beauty brand δηλώνοντας αποφασισμένη να βοηθήσει στην εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης ανθρώπων που δείχνουν διαφορετικοί. Όπως εξηγεί, όλα ξεκίνησαν όταν προσπάθησε να διαβάσει ένα περιοδικό, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

«Κάθε σελίδα αφορούσε πώς να δείχνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο και όλα εκείνα τα πράγματα ήταν εντελώς ανέφικτα για εμένα. Μου δυσκολεύει όντως την ζωή επειδή εγώ δείχνω τόσο διαφορετική σε έναν κόσμο όπου υποτίθεται πως πρέπει να δείχνεις κάπως. Δεν ανταποκρίνομαι στα πρότυπα όλου αυτού, υπάρχει μια νοοτροπία πως η ομορφιά είναι μονόδρομος» ανέφερε.

Μέσα από το προφίλ της στο Instagram προσπαθεί να εμπνεύσει και να δώσει δύναμη σε γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

«Ο κύριος στόχος μου είναι να δείξω στους ανθρώπους ότι μπορούν να έχουν μια ζωή μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό και ότι η ζωή τους μπορεί να είναι όπως ακριβώς θέλουν να είναι» δηλώνει, και από τον Οκτώβριο του 2022 είναι εθελόντρια φυσιοθεραπεύτρια στη φιλανθρωπική οργάνωση της Κέιτι Πάιπερ, η οποία τον Μάρτιο του 2008 δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο από άγνωστο άντρα που είχε βάλει ο πρώην σύντροφός της για να την εκδικηθεί.

Η ίδια ελπίζει μέσα από το δικό της παράδειγμα και τη δική της εμπειρία να καθησυχάσει όσους αυτή τη στιγμή ξεκινούν το ταξίδι της ανάρρωσή τους. Μιλάει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα. «Η ανάρρωση και η ουσιαστική μου ανάκαμψη δεν ήταν μια απλή διαδικασία. Μιλάμε για καθημερινά σκαμπανεβάσματα όταν ζεις με ουλές για να φτάσεις σε ένα σημείο αποδοχής και κατανόησης πώς θα μπορούσε να είναι και να μοιάζει η ζωή σου. Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα με κοιτούσαν, όσο ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο, και θα έβλεπαν ότι το μέλλον φαίνεται λαμπρό, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Στην αρχή νόμιζα ότι ποτέ δεν θα γίνω καλά και ότι δεν υπάρχει μέλλον για ‘μένα. Σήμερα, όμως, μπορώ να πω σε όποιον αντιμετωπίζει τεράστια εμπόδια στη ζωή του, να θυμάται πως όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις και ότι πάντοτε υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».


Δείτε επίσης