Social

Θύελλα αντιδράσεων για τον Καλλιάνο - «Να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη»

Το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ επιβεβαιώνει τον Κλέαρχο Μαρουσάκη που εδώ και λίγες ημέρες προειδοποιούσε για το χιονιά που έρχεται

Θύελλα αντιδράσεων για τον Καλλιάνο - «Να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις τελευταίες ημέρες οι απόψεις για το αν θα ντυθεί η Αττική στα λευκά, διίστανται. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ήταν ο πρώτος από τους μετεωρολόγους που προειδοποιούσε σχεδόν καθημερινά για το χιονιά που είναι προ των πυλών.

Πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν... απέναντί του, υποστηρίζοντας ότι δε γίνεται κάποιος να προχωρήσει σε σωστή πρόγνωση μία εβδομάδα πριν. Όμως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, ότι ο χιονιάς έρχεται φορτωμένος με πυκνές χιονοπτώσεις, παγετό και τσουχτερό κρύο.

Στις 31/1 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δήλωνε ότι «ο χιονιάς στην Αττική αποδείχθηκε μούφα ολκής» και ότι οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα -«στις βάρκες της Πεντέλης» όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σήμερα με νεότερη ανάρτησή του προχώρησε σε αναλυτική πρόγνωση για τον χιονιά, δίνοντας και περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής που θα ντυθούν στα λευκά, προειδοποιώντας μάλιστα για τους οδικούς άξονες που βρίσκονται άνω των 200 μέτρων υψόμετρο, προβλέποντας ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει στη Μεσογείων και την Κατεχάκη.

Η νέα του ανάρτηση ωστόσο σχολιάστηκε έντονα από κάποιους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι καλούσαν τον Γιάννη Καλλιάνο να ζητήσει συγγνώμη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναγκάζοντας τον γνωστό μετεωρολόγο να παρέμβει και να δηλώσει πως με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τον συνδέει στενή φιλία.

«Κάπως αλλιώς μας τα έλεγες ρε φίλε. Ειρωνευόσουν αυτούς που έλεγαν για χιόνια και μας έλεγες για τις βάρκες της Πεντέλης. Μήπως πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη για τις ειρωνείες σου;», έγραψε ένας χρήστης του Facebook κάτω από την ανάρτησή του.

«Τουλάχιστον ο Μαρουσάκης έχει το θάρρος της γνώμης του, ακόμη και αν κάνει λάθος, που συνήθως δεν κάνει!», έγραψε στη συνέχεια ένας άλλος.

«Μόνο ο Μαρουσάκης είναι σταθερός σ' αυτά που λέει», συνέχισε άλλος χρήστης.

«Φίλε μου είσαι πολύ συμπαθής και είμαι στο ίδιο κόμμα με σένα. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως ήσουν είρωνας και με εντελώς άλλη πρόβλεψη όσον αφορά τα χιόνια στην Αττική. Και τα ίδια έκανε και η άλλη του Μέγκα η Χριστίνα Ρήγου», πρόσθεσε ένας ακόμη.

Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου

Τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν «βροχή» κάτω από την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου, με αρκετούς χρήστες να τον υπερασπίζονται και να υποστηρίζουν πως ο κ. Καλλιάνος «απέκλεισε τα χιόνια για το Σαββατοκύριακο και είπε πως θα δούμε χιόνια από Δευτέρα» και πως «δεν φταίει εκείνος που άλλαξαν τα μετεωρολογικά δεδομένα».

Κάπου εκεί παρενέβη ο ίδιος ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος εξήγησε: «Για όσους δεν ξέρετε, ο Μαρουσάκης είναι προσωπικός μου φίλος εδώ και πολλά χρόνια! Μη λέτε ασυναρτησίες σας παρακαλώ. Στις σελίδες αναφέρθηκα που κάποιες παραποιούν τα λεγόμενα των επιστημόνων».

«Αυτό το πράγμα με κάποιες σελίδες μικρής επισκεψιμότητας που παραποιούν τα λεγόμενά μας, καταντάει τραγικό. Σε αυτούς αναφέρθηκα. Δεν έχουμε κάτι οι μετεωρολόγοι μεταξύ μας», επανήλθε λίγο αργότερα.

Δείτε επίσης