Σπορ

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει στο vradini.gr για τον φάκελο FIFA, Ινφαντίνο, Λάουμπερ που άνοιξε η Ελβετική Δικαιοσύνη...

Ο Ειδικός Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Ελβετίας, Στέφαν Κέλερ είχε ξεκινήσει ποινική έρευνα εις βάρος του προέδρου της FIFA

ινφαντίνο

Ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο με δήλωσή του την Πέμπτη δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να βοηθά τις έρευνες των Ελβετικών αρχών για την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, της 30ης Ιουλίου (ημέρα Πέμπτη) ο Ειδικός Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Ελβετίας, Στέφαν Κέλερ είχε ξεκινήσει ποινική έρευνα εις βάρος του Τζιάνι Ινφαντίνο, προέδρου της FIFA, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «ενδείξεις εγκληματικής συμπεριφοράς» σε συναντήσεις μεταξύ του Ινφαντίνο και ενός αξιωματούχου που επιβλέπει της έρευνα για διαφθορά ποδοσφαίρου, ονόματι Λάουμπερ.

Αφορά για την ακρίβεια κατάχρηση δημόσιας εξουσίας (άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα), παραβίαση του απορρήτου (άρθρο 32ο του Ελβετικού ποινικού κώδικα), βοηθώντας τους παραβάτες (άρθρο 305 του Ποινικού κώδικα της Ελβετίας) .


Δείτε επίσης