Σπορ

Pole position για τον Λούις Χάμιλτον στην Ισπανία

Ο Λούις Χάμιλτον κατάφερε να κερδίσει την 92η pole position της καριέρας του στο Grand Prix της Ισπανίας - Στην δεύτερη θέση ο Μπότας, τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν

1

Η Mercedes ήταν ανώτερη στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Ισπανίας της Formula 1, αφού κατάφερε να κάνει το 1-2. Tην pole κατέκτησε ο Λούις Χάμιλτον με χρόνο (1:15.584), ενώ ο Μπότας ήταν πιο αργός κατά έξι δέκατα. Στην τρίτη θέση με 1:16.518 βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών ο Λούις Χάμιλτον ήταν στην κορυφή καταγράφοντας χρόνο 1:16.052. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Μάγκνουσεν (Haas), Γκροσζάν (Haas), Ράσελ (Williams), Λατιφί (Williams) και Τζιοβινάζι (Alfa Romeo). Ο Κίμι Ράικονεν κατάφερε να προχωρήσει στο Q2 σημειώνοντας χρόνο 1:17.797.

Στο Q2 ο παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε να είναι ο ταχύτερος, με τον Βαλτέρι Μπότας να ακολουθεί. Στην πρώτη δεκάδα δεν κατάφερε να πλασαριστεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έμεινε στην 11η θέση. Μαζί δεν μπόρεσαν να κερδίσουν εισιτήριο για το Q3 οι Κβίατ (AlphaTauri), Ρικιάρντο (Renault), Ράικονεν (Alfa Romeo) και Οκόν (Renault).

Ο Χάμιλτον ήταν κυρίαρχος και στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes έκανε ένα καλό μεσαίο sector, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον ομόσταυλό του. Ο Μαξ Φερστάπεν με χρόνο (1:16.292) έμεινε πάνω από τον Πέρεθ στην 3η θέση.

Δείτε επίσης