Σπορ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ισόπαλο το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ισοφάρισαν οι «ασπρόμαυροι»

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Η ΑΕΚ κράταγε για 89 λεπτά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχοντας σκοράρει με τον Ανσαριφάρντ στην μοναδική της τελική, αλλά ο Μουργκ ισοφάρισε σε εκείνο το λεπτό για το τελικό 1-1.

Κολακευτικό για την ΑΕΚ το ισόπαλο αποτέλεσμα, άδικο για τον ΠΑΟΚ βάσει της εικόνας του με τον Τσιντώτα να σώζει την ομάδα του στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων σε τετ-α-τετ με τον Σφιντέρσκι!

ΜΙΑ τελική 95' λεπτά για την ΑΕΚ και μία δεύτερη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, πρέπει να αλλάξει πολλά για το ματς με την Μπράγκα ο Μάσιμο Καρέρα που έχει την απόλυτη ευθύνη για την φοβική εικόνα της ομάδας του που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να φτιάξει οποιαδήποτε ευκαιρία! Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος που δέχτηκαν γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν ανούσιοι και χωρίς ιδέες στην επανάληψη αλλά με τα ρίσκα που πήρε ο Άμπελ Φερέιρα από τον πάγκο κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση που δικαιούνταν τουλάχιστον και... άγγιξαν τη νίκη στο φινάλε!

Στους εννιά βαθμούς και χωρίς ήττα με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες ο ΠΑΟΚ, στους 7 η ΑΕΚ με δύο νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα και με το ματς με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος να εκκρεμεί!

Ντεμπούτο με ασίστ για τον Τάνκοβιτς, πήραν το βάπτισμα του πυρός και ο 17χρονος Μιτάι ως αριστερός μπακ-χαφ και ο Νεντελτσεάρου που είχε καλή εικόνα αλλά η φάση του 6ου λεπτού των καθυστερήσεων προέρχεται από απίστευτο τσαφ που κάνει! Εξαιρετικός ο Χνιντ με πολύ καλές και σωστές τοποθετήσεις, πάλευε μόνος του στον άξονα ο Σάκχοφ στο πρώτο ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μεγάλο ματς από τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος απειλούσε διαρκώς, ενώ βοήθησε σημαντικά ο Σφιντέρσκι όταν μπήκε αλλαγή, όπως και ο Μουργκ που ήταν η χρυσή-αλλαγή! Θετικός και ο Εσίτι, μεγάλο ματς του Μιχαηλίδη, ακούραστος με μπόλικα ανεβάσματα αλλά κακές επιλογές ορισμένες φορές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου από τον Γιαννούλη.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-4-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Τσιντώτας, με τους Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου στην τριάδα των στόπερ. Ο Παουλίνιο δεξί μπακ-χαφ, με τον Βασιλαντωνόπουλο να μένει στον πάγκο, οι Σάκχοφ-Κρίστισιτς στον άξονα και αριστερά σε ρόλο μπακ-χαφ ο Μιτάι. Τάνκοβιτς και Λιβάγια πλαισιώνουν τον Ανσαριφάρντ στην τριπλέτα της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και από τον Άμπελ Φερέιρα για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι στο τέρμα, η τριάδα Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ίνγκασον δεν σπάει, αν και ο Ισλανδός έχει να προπονηθεί σχεδόν δύο εβδομάδες με τον «δικέφαλο». Ο Γιαννούλης θα έχει φυσικά την αριστερή πλευρά και ο Μάτος τη δεξιά. Ο Τζόλης και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα πλαισιώνουν τον Τσόλακ, που ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς ρυθμό και με λάθη εκατέρωθεν από τις δύ ομάδες. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ο ΠΑΟΚ άρχιζε να παίρνει τον έλεγχο και την κατοχή, να κυκλοφορεί ορθολογικά την μπάλα και να φορτώνει τις δύο πλευρές της ΑΕΚ. Μιτάι και Παουλίνιο τα έβρισκαν σκούρα, οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν υπεραριθμές και με κινητήριο μοχλό τον Ζίφκοβιτς άρχισαν να απειλούν. Ο Σέρβος εξτρέμ στο 9' έβγαλε τον Τσόλακ σε θέση βολής αλλά ο Κροάτης φορ δεν... εκτέλεσε σωστά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, ενώ έξι λεπτά μετά έσπασε στον Τζόλη στα όρια της περιοχής αλλά το πλασέ του νεαρού στην κίνηση ήταν αδύναμο και ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

Ορισμένες φωνές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για χέρι του Σάκχοφ και πέναλτι δεν συγκίνησαν τον Τομπίας Στίλερ και σωστά, αφού ήταν ακούσιο και χωρίς να βλέπει την μπάλα που βρίσκεται. Η ΠΑΟΚ έπαιζε την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να βάλουν… φρένο στους αντιπάλους τους και στο 21' ήταν η σειρά του Ζίφκοβιτς να απειλήσει, αλλά το βολέ του πέρασε 1-2 μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Το μομέντουμ ήταν με τον ΠΑΟΚ, αλλά το πλεκτό που… κουνήθηκε ήταν αυτό της εστίας του Ζίφκοβιτς. Κόντρα στην ροή του αγώνα, λοιπόν, ο Λιβάγια έδωσε στον Τάνκοβιτς, ο οποίος κινήθηκε κάθετα προς την αντίπαλη περιοχή, τράβηξε πάνω του τους Μιχαηλίδη και Ίνγκασον και με υπέροχη τσιμπητή μπαλιά έβγαλε… μάτι τον Ανσαριφάρντ που με υπέροχο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στην πρώτη της τελική (1-0)!

Ο ΠΑΟΚ δεν σοκαρίστηκε, δεν έδειχνε καν να επηρεάζεται και στα… καπάκια βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με υπέροχο τελείωμα του Τζόλη που πήρε την κόντρα από τον Χνιντ. Ωστόσο, μετά την εξέταση του VAR το τέρμα του νεαρού εξτρέμ δεν μέτρησε, αφού η μπάλα είχε βρει στο χέρι του και είχε αποκτήσει πλεονέκτημα!

Κάπου εκεί και από το μισάωρο και έπειτα ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με την ΑΕΚ να κρατάει κάπως περισσότερο την μπάλα στα πόδια της αλλά τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τα ηνία αλλά να μην καταφέρνει να επιτεθεί κατά… κύματα. Το μοναδικό που άλλαξε σε σχέση με νωρίτερα, ήταν ότι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Νεντελτσεάρου και ο Κρίστισιτς, είδαν σωστή την κίτρινη κάρτα για δυνατά μαρκαρίσμα στον Ζίφκοβιτς.

Δείτε επίσης