Σπορ

F1 GP Πορτογαλίας: Πρώτη φορά στην ιστορία το Portimao

Η πίστα του Portimao, στο Algarve της Πορτογαλίας, είναι εντελώς νέα για τη Formula 1 και φιλοξενεί το 12ο από τα 17 Grand Prix της σεζόν του 2020

2020 Eifel GP

Με την πίστα του Portimao στο Algarve της Πορτογαλίας να βρίσκεται σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία με πίστες για καρτ και motocross, πεντάστερο ξενοδοχείο, μέχρι και τεχνολογικό πάρκο, η κεντρική πίστα που θα διεξαχθεί το GP έχει μήκος 4,653 χιλιόμετρα.

Με 14 στροφές και τις περίφημες υψομετρικές διαφορές που θυμίζουν κάτι από roller coaster, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους πιλότους της Formula 1.

Είναι εντελώς νέα για τα δεδομένα της F1. Θα είναι η πρώτη φορά από το 1996 που θα γίνει αγώνας στην Πορτογαλία και η Pirelli έχει επιλέξει τις τρεις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της.

Η C1 θα είναι η P Zero λευκή/σκληρή, η C2 θα είναι η P Zero κίτρινη/μέση και η C3 θα είναι η P Zero κόκκινη/μαλακή.

Η επιλογή αυτή έγινε για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες απαιτήσεις αυτής της πίστας με την κυματοειδή μορφή. Μολονότι είναι μια σύγχρονη πίστα έχει αίσθηση παλιάς σχολής.

Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς περιμένει τη Formula 1 στο Portimao. Η Pirelli έχει εμπειρία από την πίστα λόγω αγώνων GT racing.

Παρόλα αυτά έγινε μια συντηρητική επιλογή με τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας ώστε να καλυφθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Formula 1: Το τελικό πρόγραμμα 2020 με την Τουρκία

Δείτε επίσης