Σπορ

Räikkönen και Giovinazzi και το 2021 στην Alfa Romeo

Οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi θα αποτελέσουν και για το 2021 τους δύο οδηγούς της ομάδας Alfa Romeo Racing ORLEN στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1

8f42d7850ee0759af3e69659a4da008a5cf2d347

Η Alfa Romeo Racing ORLEN ανανέωσε τη συνεργασία της με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από το Grand Prix στην πίστα της Imola, όπου η C39, το μονοθέσιο της ομάδας, θα εμφανιστεί με ένα συλλεκτικό χρωματισμό που δημιούργησε το Centro Stile Alfa Romeo.

Ο Antonio Giovinazzi, αποτελεί τον πρώτο Ιταλό οδηγό εδώ και οχτώ χρόνια που έχει σταθερή παρουσία στο Πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην εξέλιξη της ομάδας.

Στις δύο πρώτες σαιζόν συμμετοχής του, η απόδοση και η πρόοδος του ήταν σημαντική και κυρίως χαρακτηρίστηκε από τη συνέπεια, στοιχεία βασικό για την επιτυχία στη Formula 1.

Φέτος, ο Giovinazzi είχε αρκετά σταθερή απόδοση και πραγματοποίησε εξαιρετικές εκκινήσεις κερδίζοντας πολλές φορές αρκετές θέσεις.

Η ομάδα στήριξε με θέρμη τον Ιταλό. Για την Alfa Romeo η σταθερή ανέλιξη του αποτελεί στόχο, αλλά και πηγή περηφάνιας.

Άλλωστε η σύνδεση των Ιταλών οδηγών με την Alfa Romeo αποτελεί στοιχείο δημιουργίας θρυλικών στιγμών, όπως της νίκης του Nino Farina στο τιμόνι της Alfa Romeo Gran Premio Type 158 «Alfetta», στον πρώτο αγώνα της Formula 1 το 1950.


Antonio GIovinazzi

«Η Alfa Romeo Racing ORLEN αποτέλεσε το σπίτι μου στην Formula 1 τα δύο τελευταία χρόνια και είμαι ευτυχής που αυτή η σχέση θα συνεχιστεί για ακόμα μια χρονιά.

Η ομάδα με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη της και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τους το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι συνετέλεσα και εγώ στην εξέλιξη της ομάδας.

Όμως ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και έχουμε πολλά ακόμα να πετύχουμε μαζί.

Πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθούν από τη φετινή.

Η προσπάθεια από τώρα και μέχρι το τέλος της σαιζόν θα επηρεάσει το 2021 και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα

Mike Manley, CEO της FCA

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Antonio Giovinazzi με την Alfa Romeo Racing ORLEN, τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 110 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας.

Το πάθος και η αφοσίωση του αντανακλούν απόλυτα τις αξίες της Μάρκας.

Με την απόδοση του, ο Antonio συνέβαλε στον ενθουσιασμό των φίλων μας και βοήθησε ώστε η ομάδα της Alfa Romeo Racing ORLEN να αποτελέσει έναν εξαιρετικό πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής τεχνολογικής καινοτομίας και του Ιταλικού πνεύματος.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Antonio περιμένουμε να έχουμε πρόοδο, τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και στην πίστα, έτσι ώστε να γράψουμε νέα κεφάλαια στην μακρά και ένδοξη ιστορία της Alfa Romeo στην Formula 1.»


Ο «Iceman» είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, και θα συνεχίσει να προσφέρει το μοναδικό του συνδυασμό ικανοτήτων, αγωνιστικού πνεύματος και τεχνικών γνώσεων, στην ομάδα που έκανε το ντεμπούτο του το 2001 και εκείνη την εποχή ονομαζόταν Sauber F1.

Ο 41χρονος Φιλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 έχει αποδείξει επανειλημμένως την αγάπη του και την αφοσίωση του στους αγώνες.

Αποτελώντας έναν από τους πλέον δημοφιλής οδηγούς, με χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ο Kimi Räikkönen μιλάει συνήθως στην πίστα, αλλά και στις συναντήσεις με την τεχνική ομάδα, όπου οι γνώσεις του και η πολύ ευαίσθητη οδηγική του αίσθηση αποτέλεσαν πολύτιμες πηγές γνώσης για την ομάδα τις τελευταίες δύο σαιζόν.


Kimi Räikkönen

«Η Alfa Romeo Racing ORLEN αποτελεί πολλά περισσότερα για εμένα από απλά μια ομάδα, είναι η δεύτερη οικογένεια μου.

Πολλά πρόσωπα που ήταν γύρω μου όταν έκανα το ντεμπούτο μου το 2001 παραμένουν εδώ και η μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της ομάδας μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω δυνατά την επόμενη σαιζόν, η οποία θα είναι η 19η στη Formula 1.

Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα στο σκοπό της ομάδας και πως μπορούμε να τον πετύχουμε μαζί.

Αυτή η ομάδα προτιμά τη σκληρή δουλειά από τα λόγια και αυτό μου ταιριάζε.

Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά και ελπίζω πως θα κάνουμε βήματα βελτίωσης ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη.»

Η ανακοίνωση της ανανέωσης των συμβολαίων των οδηγών της ομάδας, τονίζει την εστίαση στη συνέχιση της προσπάθειας, με τους Kimi και Antonio να αποτελούν ένα αρμονικό δίδυμο, όπου η εμπειρία και ο νεανικός ενθουσιασμός συνδυάζονται ιδανικά.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Alfa Romeo Racing ORLEN βάζει τα θεμέλια για την σαιζόν του 2021 και μπορεί να εστιάσει αναπόσπαστη στη εξέλιξη της απόδοσης της.


Ένας ξεχωριστός χρωματισμός, για έναν ξεχωριστό αγώνα

Η ανακοίνωση για την ανανέωση των συμβολαίων των δύο οδηγών έρχεται ακριβώς πριν το Grand Prix της Imola, μια πίστα με ιδιαίτερη σημασία για την Alfa Romeo και τον Ιταλικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή στιγμή το μονοθέσιο της ομάδας, η C39, θα φέρει έναν πολύ ξεχωριστό χρωματισμό.

Σχεδιασμένος από το Centro Stile Alfa Romeo, ο χρωματισμός ξεχωρίζει για την Ιταλική σημαία που διατρέχει το πάνω μέρος του μονοθεσίου μέχρι και την πίσω αεροτομή.

Το λογότυπο για την 110η επέτειο από την ίδρυση της μάρκας κατέχει δεσπόζουσα θέση και συνδυάζεται με τη φράση «Welcome back, Imola», αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία της θρυλικής πίστας.

Από τις κατηγορίες Touring και Sport, μέχρι και τη Fomrula 1, η Imola αποτελούσε πάντα σημαντικό σταθμό για την Alfa Romeo, η οποία έχει κατακτήσει νίκες και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες.

Formula 1: Θρύλος ο Χάμιλτον – Ξεπέρασε τον Σουμάχερ σε νίκες!

Δείτε επίσης