Σπορ

«Άλωσε» το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ

Την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό πέτυχε ο Δικέφαλος του Βορρά

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÍÅÊÔÁÑÉÁ ÌÐÁËÙÌÁÔÉÍÇ / EUROKINISSI)
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την εκτός έδρας νίκη με 3-1 πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Super League.

Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 18’ με κεφαλιά του Σφιντέρσκι, ο Αριγίμπι ισοφάρισε στο 54’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Ίνγκασον. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά το γκολ δεν ερχόταν και τη λύση έδωσε ο Νινούα που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή. Αφού με… συστημένη εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2. Ο Τσόλακ με πέναλτι (για χέρι του Καρασαλίδη) στα… χασομέρια, σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Ο Γκαρσία είναι εδώ και ας έχει αρκετή δουλειά μπροστά του! Για αρχή, το φώναξε με τρόπο εμφατικό. Στο πρώτο του παιχνίδι στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» εμφανίστηκαν με τετράδα στην άμυνα σε ένα 4-2-3-1, χαφ σε μεγάλα κέφια και Σφιντέρσκι στην κορυφή. Με μέτρο σύγκρισης τις εμφανίσεις του Αντόνιο Τσόλακ το τελευταίο διάστημα, ο Πολωνός είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση της κουβέντας και ο Γκαρσία δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια κομβική αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε 18 λεπτά για να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, με τον Σφιντέρσκι να ανταποδίδει για την εμπιστοσύνη, πιάνοντας από το ύψος του πέναλτι την κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Σβαμπ, αιφνιδιάζοντας τον Κνετ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει...

Με διάθεση, όρεξη και φρεσκάδα, ο ΠΑΟΚ ήταν καθολικά ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ημιχρόνου, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στις γραμμές του Παναιτωλικού που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα στα πόδια του και να πατήσει καλά στο γήπεδο. Γεγονός που επέφερε και τις φωνές του Λουτσιάνο, ο οποίος ανέλαβε υπηρεσιακός στους Αγρινιώτες μετά την αποχώρηση του Μάκη Χάβου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς αλλά δεν κατάφεραν να βρεθούν με αξιώσεις στην εστία του Ζίβκοβιτς, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να αρκείται στο γκολ του Σφιντέρσκι παρά τη σωρεία ευκαιριών. Ένα γκολ που -εκ του αποτελέσματος- δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους φιλοξενούμενους, με τον «κορυφαίο» για τον Παναιτωλικό -Αριγίμπι- να εκτελεί τον ΠΑΟΚ από την άσπρη βούλα για το 1-1 στο 54' μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο Τζήλος στην ανατροπή του από τον Ίνγκασον.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, οι Αγρινιώτες φρόντισαν να βάλουν δύσκολα στον ΠΑΟΚ, διαχειρίστηκαν έξυπνα την ισοφάριση, με τον Πάμπλο Γκαρσία να προχωρά σε αλλαγές μεσοεπιθετικά, ζητώντας από τα χαφ του καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη δημιουργία. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ήταν σαφές πως ο Δικέφαλος, σε αντίθεση με την πίεση που έβγαλε στο πρώτο μέρος, καταγράφοντας δέκα τελικές, σε διάστημα 27 λεπτών στο δεύτερο, απείλησε μόλις μία φορά!

Τελικά, το «τρίποντο» για τον ΠΑΟΚ είχε την υπογραφή Νινούα που ήρθε από τον πάγκο και με μια απίστευτη εκτέλεση φάουλ με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κνετ που δεν μπορούσε να αντιδράσει και φάνταζε μέχρι εκείνο το σημείο ο... ήρωας του Παναιτωλικού!

Το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 1-3 ήρθε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσόλακ που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το «διπλό» στο Αγρίνιο ήταν και η πρώτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς μακριά από την έδρα τους και η πρώτη της εποχής Γκαρσία στον ΠΑΟΚ. Σε δύσκολη θέση οι γηπεδούχοι, αγνοούν ακόμη τη γεύση της νίκης...

Δείτε επίσης