Σπορ

Τζον Φαν'τ Σχιπ : Θέλουμε να είμαστε πεινασμένοι για την Εθνική ομάδα

Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους της Εθνικής, είπε ο Τζον Φαντ' Σχιπ στη Nova

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ

Στην τηλεοπτική εκπομπή "Η ώρα των πρωταθλητών" μίλησε σήμερα Κυριακή (21/11) ο προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου Τζον Φαν'τ Σχιπ. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του μίλησε για τη χώρα μας : "Οι Έλληνες είστε πολύ ευγενικοί. Περνάω υπέροχα στη χώρα σας. Ξεχωρίζω όμως τη δουλειά από τα υπόλοιπα".

Για την Εθνική και την πορεία της στο Nations League, είπε : "Η δουλειά ποτέ δεν λες στο ποδόσφαιρο ότι έχει γίνει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές δεν νικάει πάντα η καλύτερη ομάδα. Ξέρω ότι είναι απογοήτευση η πορεία μας, για τους παίκτες και τον κόσμο. Μας περιμένει πλέον η προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Ο Ολλανδός προπονητής τοποθετήθηκε για τη σχέση του με τους παίκτες και τους στόχους που έχουν τεθεί : "Δεν δουλεύουμε μόνο για τους αγώνες. Χτίζουμε και αυτό νομίζω ότι φαίνεται. Οι παίκτες μας το απολαμβάνουν", απάντησε, συμπληρώνοντας : "Ανέλαβα μία ομάδα που είχε κακή ατμόσφαιρα. Δουλέψαμε πολύ σε αυτό τον τομέα και ενώ είχαμε μπει στη διαδικασία να τα καταφέρουμε μας βρήκε και η πανδημία".

Για τον Κώστα Φορτούνη είπε : "Ήταν καιρό, 9 μήνες, εκτός λόγω τραυματισμού. Ποτέ δεν τον άφησα έξω από την ομάδα διότι δεν υπήρχαν ευκαιρίες να τον επιλέξω. Δεν έγιναν τα δύο φιλικά του Σεπτεμβρίου λόγω της πανδημίας και όταν παίξαμε τον χρησιμοποίησα. Μιλήσαμε, κατάλαβε τι ήθελα και έπαιξε φανταστικά βοηθώντας την ομάδα και τον εαυτό του".

"Θέλαμε να μάθουμε απλά και βασικά πράγματα. Να δουλεύουμε σωστά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Να αποκτήσουμε την επιθυμία και να είμαστε πεινασμένοι για να παίξουμε για την Εθνική ομάδα".

Σε ερώτηση για την πίεση στην Ελλάδα, απάντησε : "Το πλεονέκτημα μου είναι ότι δεν διαβάζω ελληνικά, απλώς μαθαίνω τι λέγεται. Οι δημοσιογράφοι κάποιες φορές έχουν γράψει τι θα πουν πριν γίνει το παιχνίδι. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις βλακείες. Τις χαζομάρες. Δεν μπορούμε να τα ελέγχουμε όλα αυτά, μόνο το δικό μας περιβάλλον".

Για το μέλλον της Εθνικής και το πλάνο του Κατάρ είπε : Θα προκριθούν μόλις 13 ομάδες από την Ευρώπη. Πιστεύουμε στους παίκτες που διαθέτουμε, νέους με ταλέντο που υπόσχονται πολλά. Υπάρχουν και πιο έμπειροι και με αυτό το συνδυασμό μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα".

Δείτε επίσης