Σπορ

Ολυμπιακός με δύο πρόσωπα, πήρε το ντέρμπι, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε κούραση όμως στο δεύτερο και γλίτωσε την ισοφάριση από τον Παναθηναϊκό

Πριν παρουσιαστούν τα προβλήματα των βασικών επιθετικών του στη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ολυμπιακός ήταν το ξεκάθαρο φαβορί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όταν όμως προέκυψαν αυτά για τους Ελ Αραμπί, Χασάν και Βαλμπουενά το μεγάλο προβάδισμα των ¨ερυθρολεύκων" λογικά άρχισε να αμφισβητείται πριν από τη σέντρα.

Στο ξεκίνημα του ματς στο Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός παρ' όλα αυτά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, απέναντι σ έναν αναιμικό Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν ήξερε που βρισκόταν.

Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών, είχε την απόλυτη κατοχή και τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας. Πέτυχε μάλιστα το πρώτο του γκολ σε πρώτο ημίχρονο εφέτος, χάρη στο τρικ της εναλλαγής του Μασούρα με τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης, που έφερε αποτέλεσμα.

Η καλή συνεργασία των γηπεδούχων έφερε λοιπόν το γκολ του διεθνή μεσοεπιθετικού, με ωραίο πλασέ στο 21΄Αυτό ήταν το δεύτερο του Κώστα Φορτούνη στην καριέρα του σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι ενώ οι πράσινοι είχαν κρατήσει τη μπάλα μόλις 3 λεπτά έως τότε.

Οι πράσινοι έβγαλαν την πρώτη τελική στο 25', όμως στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν εικόνα χάρη στις αλλαγές του Λάζλο Μπόλονι. Η εικόνα τους βελτιώθηκε σημαντικά, σε σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν σοβαρά την περιοχή των γηπεδούχων, στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Μπόλονι μετά και την είσοδο του Βιγιαφάνιες γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε την ισοφάριση, χωρίς τελικά να την πετύχει. Ο Μακέντα έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο 77΄, με τον προπονητή ωστόσο να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επενδύσει στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου.

Για τον Ολυμπιακό, που έχει εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Πέδρο Μαρτίνς : "Η νίκη έχει μεγάλη αξία, όμως δεν πρέπει ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιεί τις δυσκολίες ως δικαιολογίες".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Σα, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (78΄Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66΄Σουντανί), Μασούρας (86΄Λοβέρα), Φορτούνης (86΄Ανδρούτσος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Σένκενφελντ (46΄Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χουάνκαρ (46΄Σαβιέρ, 91 Μολό), Χατζηγιοβάννης (64΄Βιγιαφάνιες), Μακέντα, Καρλίτος.

Δείτε επίσης