Σπορ

Χάκερς επιτέθηκαν στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ

old-traf

Πανικός έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ όταν ξαφνικά το επιτελείο της συνειδητοποίησε ότι χάκερς κατάφεραν να μπλοκάρουν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του συλλόγου ακόμα και τα συστήματα ασφαλείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη της ομάδας και οι εργαζόμενοι στο Ολντ Τράφορντ να μην έχουν πρόσβαση σε κανένα σύστημα, ούτε καν στα προσωπικά τους emails. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό τώρα ζητάνε εκατομμύρια λίρες ως λύτρα.

Φυσικά παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ιθύνοντες του συλλόγου να μην διαρρεύσει αυτό το ατυχές γεγονός , μόλις χθες έσκασε σαν είδηση στα βρετανικά μέσα.

Στα γραφεία του βρετανικού συλλόγου έχουν σπεύσει η Βρετανική Υπηρεσία Πάταξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Σκότλαντ Γιάρντ και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς υποπτεύονται ότι το χτύπημα μπορεί να είναι από το εξωτερικό.

Βέβαια, τώρα έχουν αρχίσει να εκφράζονται φόβοι ότι προσωπικά δεδομένα φιλάθλων πιθανόν που ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό σέρβερ και στο e-shop να έχουν διαρρεύσει στους χάκερς.

Στελέχη του Ολντ Τράφορντ δηλώνουν ότι ορισμένα παλαιά ηλεκτρικά συστήματα όπως για παράδειγμα τα φώτα του σταδίου θα μπορέσουν, πιθανόν, να λειτουργήσουν κανονικά στους αγώνες του Σαββατοκύριακο. Πάντως οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένες και το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε επίσης