Σπορ

Πρόεδρος FIFA: Το VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο εξέφρασε την άποψή του πως το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο και όχι το αντίθετο, παρά τα παράπονα

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα παράπονα των ποδοσφαιριστών για το VAR και τη χρήση του από τους διαιτητές, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κ. Ινφαντίνο δήλωσε πως η FIFA θέλει περισσότερο να βελτιώσει τον κανονισμό του οφσάιντ, που εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα συχνών αντιπαραθέσεων ενώ τόνισε πως το VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο.

«Ο κανονισμός του οφσάιντ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 100 χρόνια και τώρα το συζητάμε ξανά. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο, όχι λόγω του VAR αλλά επειδή θέλουμε να προωθήσουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Άρα, το ερώτημα είναι, αν πρέπει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο, με τον τρόπο δηλαδή που εξελίχθηκε το οφσάιντ με την πάροδο των ετών. Και σίγουρα θα βοηθούσε αν δεν υπήρχαν άλλα οριακά οφσάιντ. Αυτές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή.

Συνήθως έχουν διαφορετικές απόψεις και απόψεις. Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, όχι πριν από 200 χρόνια. Έγιναν ορισμένα λάθη, επειδή πολλοί διαιτητές δεν είχαν ακόμη εμπειρία με την τεχνολογία. Πολλοί από αυτούς τους διαιτητές δεν μεγάλωσαν με το VAR».

Δείτε επίσης