Σπορ

Κατερίνα Στεφανίδη: Έρχεται Ελλάδα αρχές Ιανουαρίου

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα στις 10 Ιανουαρίου για να συνεχίσει την προετοιμασία της στο ΟΑΚΑ πριν αναχωρήσει για την Γαλλία όπου θα κάνει και τους πρώτους της αγώνες

stefanidi

Η 30χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της Μίτσ Κρίερ ένα -μικρό- μέρος της προετοιμασίας της στην Αθήνα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ολυμπιακού σταδίου, από τις 10 Ιανουαρίου και για λίγες ημέρες, πριν αναχωρήσει για την Γαλλία. Εκεί οπού θα παραμείνει μέχρι το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου για να κάνει και τους πρώτους αγώνες της χρονιάς αναφορικά με την σεζόν του κλειστού στίβου.

Ο πρώτος της αγώνας για την χειμερινή σεζόν του 2021 θα γίνει στη Λιλ στις 31/1 κι έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της σειράς Elite Perche στο Ρουέν (6/2), αλλά και στο μίτινγκ επί κοντώ, που γίνεται σε προάστιο του Παρισιού (11/2). Στο πρόγραμμα της κάτοχου του πανελληνίου ρεκόρ είναι πιθανό να προστεθεί ένα ακόμη μίτινγκ στη Γαλλία.

“Ο στόχος μας για τον φετινό χειμώνα είναι να έχω συμμετοχή σε διοργανώσεις. Θέλουμε να αγωνιστώ γιατί από το Παγκόσμιο της Ντόχα κι έπειτα, δεν έχω κάνει αγώνες. Ωστόσο δεν θέλουμε να πιέσουμε την όλη διαδικασία γιατί, λόγω του τραυματισμού που με ταλαιπώρησε πέρυσι, όλα πήγανε λίγο πιο αργά. Μέχρι τώρα τα άλματα εξελίσσονται πολύ καλά, απλά δεν θέλουμε να πιεστώ ψυχικά και να βιαστούμε. Με τον Μιτς έχουμε σκεφτεί την πιθανότητα να αγωνιστώ από μικρότερη φορά στους πρώτους αγώνες της σεζόν και με κανονική φόρα μόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μέχρι τη διοργάνωση του Τορούν, θα έχω το χρόνο να δουλέψω όσα θέλω κι έτσι θα είμαι σε θέση να βάλω στον κορυφαίο αγώνα της σεζόν ολόκληρη τη φορά, αλλά στις πρώτες διοργανώσεις δεν είμαι σίγουρη αν θα έχω προλάβει να το πετύχω”, είπε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη στην σελίδα του ΣΕΓΑΣ στο διαδίκτυο και συμπλήρωσε: “Ο Μιτς θέλει να με βάλει σε αγώνες ανεξάρτητα από τη φόρα και τα κοντάρια. Αυτό που θεωρεί πως έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι να θυμηθώ πως είναι να αγωνίζομαι και πάλι. Πιστεύει ότι θα με βοηθήσει πολύ και στην προπόνηση και θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων της χρονιάς”.

Η Στεφανίδη ευελπιστεί πως η σεζόν θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και πως οι διοργανώσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί θα γίνουν κανονικά. “Πιστεύω πως έτσι όπως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα έχουμε μια ικανοποιητική σεζόν. Ωστόσο αν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα και αναβληθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα επιλέξουμε να μείνουμε στην Αμερική και να ακυρώσουμε το ταξίδι στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξη για την πορεία της σεζόν”, κατέληξε η Στεφανίδη, που έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Στεφανίδη έχει ατομικό ρεκόρ 4,91 μ. από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε επίσης