Σπορ

Που «κολλάει» η συμφωνία ΠΑΕ με Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

Η πρόταση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος και η αντιπρόταση του Αθλητικού Ομίλου

1

Στο 1 εκατομμύριο ευρώ του ενοικίου για το γήπεδο στον Βοτανικό, φέρεται να «κολλάει» η συμφωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ερασιτέχνη.

Οι δύο πλευρές αν και φαινόταν πως βρίσκονταν στον ίδιο δρόμο, στις συζητήσεις προέκυψε μεγάλη απόσταση και διαφωνία για τα έσοδα που θα έχει η μάνα του λόχου από την ΠΑΕ για την παραχώρηση του νέου γηπέδου.

Η ΠΑΕ έχει προτείνει τα εξής:

  • 10 ευρώ από κάθε κάρτα φιλάθλου
  • 50 ευρώ από κάθε νέο διαρκείας
  • 10% από τα κέρδη επί των εισιτηρίων βάσει νόμου
  • Τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη​
  • Μίνιμουμ 500.000 ευρώ σε περίπτωση που τα έσοδα από όλα τα παραπάνω δεν ξεπερνούν αυτό το ποσό. Κάτι που δεν είναι πιθανό(αναμένεται υπό φυσιολογικές συνθήκες να είναι πολλά περισσότερο) αλλά η ΠΑΕ το πρότεινε ως “ἀσφάλεια”.

Η αντιπρόταση του Α.Ο είναι η εξής:

Συμφωνεί σε κάθε πρόταση της ΠΑΕ και απαιτεί επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ ως ενοίκιο, ως φιξ ποσό κάθε χρόνο.

Αυτή ακριβώς είναι και η διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ΠΑΕ δεν το συζητά καν. Θεωρεί πως η πρόταση που έχει κάνει στον Ερασιτέχνη είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Α.Ο, Τάκης Μαλακατές εμφανίζεται ανυποχώρητος στις απαιτήσεις του.

Άνθρωποι που εμπλέκονται στο πρότζεκτ θεωρούν πως με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα υπάρξει συμφωνία, καθώς οι πιέσεις και από τους έτερους εμπλεκομένους είναι μεγάλες. Εξάλλου, οι διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στις υπόλοιπες πλευρές προχωρούν κανονικά, χωρίς καμία εμπλοκή!

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το γήπεδο του Βοτανικού, συμπεριλαμβάνεται και ένα ποσοστό επί των εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις προς το κράτος και τον Δήμο, ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 1.5 μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Δείτε επίσης