Σπορ

Ο Χαβιέ Τέμπας μιλάει για τον ρόλο του Προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην Ευρωπαική Σούπερ Λίγκα

Ο πρόεδρος της La Liga , Χαβιέ Τέμπας για πρώτη φορά βγήκε επισήμως και εκτόξευσε κατηγορίες εις βάρος του «ισχυρού άνδρα» της Παγκόσμιας ομοσπονδίας

javie_tebas

Το παιχνίδι γύρω από την Ευρωπαική Σούπερ Λίγκα αρχίζει και παίρνει νέες μεγαλύτερες διαστάσεις.Ο πρόεδρος της La Liga , Χαβιέ Τέμπας για πρώτη φορά βγήκε επισήμως και εκτόξευσε κατηγορίες εις βάρος του «ισχυρού άνδρα» της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο ότι αυτός κρύβεται πίσω από την κίνηση του Φλορεντίνο Πέρεθ για την δημιουργία της Ευρωπαικής Σούπερ Λίγκας που τόσα προβλήαμτα έχει προκαλέσει τελευταία σε πάρα πολλές ομοσπονδίες και την ΟΥΕΦΑ, φυσικά, ασχέτως αν η ΦΙΦΑ με ανακοίνωσή της αντιτίθεται σταθερά στο επίμαχο αυτό θέμα.

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com, Mundo Deportivo


Τον Ιανουάριο , η FIFA και οι 6 μεμονωμένες συνομοσπονδίες της, απειλούσαν την συμμετοχή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή σε Παγκόσμιο κύπελλο, Ευρωπαικό πρωτάθλημα ή οτιδήποτε άλλο που θα ήταν εκτός των δικών τους διοργανώσεων.

Τώρα όμως έρχεται ο Χαβιέ Τέμπας και ρίχνει «λάδι στην φωτιά» τονίζοντας ότι:

«Η FIFA ως οργανισμός ήταν πολύ ξεκάθαρη, αλλά ο Ινφαντίνο δεν είναι ο θεσμός της FIFA, είναι ο πρόεδρος και πρέπει να διευκρινίσει τη θέση του», δήλωσε ο Τέμπας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) καθώς και στην αγγλική εφημερίδα The Sun.

Ο κ. Τέμπας λέει ότι έχει δει έγγραφα, τα οποία πιστεύει ότι αποδεικνύουν πως ο Ινφαντίνο ενορχήστρωσε αυτό το σχέδιο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τέμπας τα έγγραφα αυτά , προφανώς κυκλοφόρησαν μεταξύ κορυφαίων συλλόγων για εβδομάδες και αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και τα συμφέροντα του «W01». Όπου κατά τον κ. Τέμπας (εδώ πρέπει να πούμε το χρησιμοποιούν και οι φίλοι του Τζιάνι) , αυτό σημαίνει «Ο Νο 1 στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο» δηλαδή ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Είναι προφανές ότι συμμετείχε στις συναντήσεις. Το έχει επεξεργαστεί και τους ενθαρρύνει ακόμη και να το δημιουργήσουν". Τονίζει χαρακτηριστικά ο Ισπανός ηγέτης της Λα Λίγκα. Και συνεχίζει:

«Ο W01 αναφέρεται σαφώς στον κ. Ινφαντίνο. Αυτό είναι το όνομα του με κωδικό. Εάν κάνω λάθος, θα ζητήσω συγνώμη. Έχουμε όμως πληροφορίες και τα γεγονότα φαίνεται να είναι εκεί. Επομένως, πρέπει να διευκρινίσει επειγόντως τη θέση του, την προσωπική του θέση.

Τα σχόλια του Τέμπας φαίνεται να αντιστοιχούν σε σημειώσεις μας, που είχαμε πραγματοποιήσει για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο , δηλαδή του αμερικανικού τραπεζικού γίγαντα JP Morgan σε συνομιλίες με κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους σε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, για ένα παιχνίδι που θα έδινε το ποσό των 4 δις ευρώ και σχεδιάζεται να ξεκινήσει ένα Ευρωπαικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τότε προτάθηκε ότι το έργο υποστηρίχθηκε από τη FIFA, με ημερομηνία έναρξης ήδη από το 2022.Οπότε σύντομα θα έχουμε κι άλλα νέα γύρω από αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που απασχολεί τους πάντες , ανά την Ευρώπη…

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ υπήρξε ο κύριος πρωταγωνιστής της νέας αυτής διοργάνωσης, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος της Μπαρσελόνα, Γιόσιπ Μαρία Μπαρτομέου το είχε αποκαλύψει επίσης τον Οκτώβριο την ημέρα λίγο πριν την παραίτησή του, ότι ο σύλλογός του, έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει σε μία νέα ελίδ διοργάνωση.

Όλα αυτά λοιπόν κατά τον κ.Τέμπας δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν δίχως να μην γνωρίζει τίποτε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πρόσθεσε μάλιστα:» Ίσως έχει μια θέση σε αυτό το μελλοντικό Super League που θα αναλάβει. Διαφορετικά δεν θα το καταλάβαινα. "

Άλλωστε δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι για μήνες, ο Ινφαντίνο πρωτοστατεί σε ένα νέο, διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο 24 ομάδων, το οποίο λέει ότι θα είναι «η καλύτερη διοργάνωση συλλόγων του κόσμου», όπως ισχυρίστηκε, και βεβαίως και ο πιο κερδοφόρος. Κατέληξε μάλιστα ο επικεφαλής της Λα Λίγκα «Είναι προφανές ότι άτομα που εμπλέκονται όπως (ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης) Φλορεντίνο Πέρεθ δεν θα μπορούσαν να έχουν αυτές τις λεπτομέρειες αν ο Ινφαντίνο, ήταν αντίθετος».

Υπομονή λοιπόν και το σήριαλ θα έχει ακόμη αρκετά επεισόδια όπου θα τα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης