Σπορ

Φαν'τ Σχιπ: Πρέπει να παίξουμε μαχητικά κόντρα στην Ισπανία

Όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός

van_ship

Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Ισπανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Τζον Φαν'τ Σχιπ ανέφερε:

- την πρόκληση μεταφοράς ολλανδικής σχολής ποδοσφαίρου στην Ελλάδα: «Είναι μία πρόκληση. Όταν αναλάβαμε πριν από ενάμιση χρόνο. Θέλαμε να ενσωματώσουμε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. Ψάχνουμε επίσης παίκτες με ποιότητα να παίξουν αυτό το είδος ποδοσφαίρου. Είναι μείγμα να κρατήσουμε την ταυτότητα μας και να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε πράγματα που πήρα μαζί μας. Έχουμε δείξει πρόοδο στα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Είναι πρόκληση να παίζεις όπως στην Ισπανία που είναι υπόδειγμα σε αυτό το στιλ παιχνιδιού. Θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Ίσως να παίξουμε διαφορετικά λόγω αντιπάλου».

- τα θετικά στοιχεία της ομάδας που καλείται να αξιοποιήσει: «Πρέπει να παίξουμε μαχητικά. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι που παίζαμε στα προηγούμενα ματς. Να προσπαθήσουμε αν κάνουμε bulild up. Θα εξαρτηθεί πώς θα μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Ίσως πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Ξέρουμε ότι παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε 80% κατοχή, δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας. Φυσικά ήρθαμε εδώ να πάρουμε αποτέλεσμα».

- το αν αποτελεί οδηγό το παιχνίδι με την Ιταλία το 2019: «Φυσικά κοιτάζουμε περισσότερα παιχνίδια για να αναλύσουμε, τι μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Το ματς με την Ιταλία ήταν ένα μάθημα. Φυσικά, παίρνουμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι, βέβαια η Ισπανία παίζει διαφορετικά από την Ιταλία. Βασίζεται περισσότερη στην κατοχή της και αρκετά overlaps από τα μπακ. Θα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει αν προετοιμαστούμε καλά. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε τι έχουμε μάθει έως τώρα».

- το αν σχεδιάζει αμυντικό τρικ ή αν θα κάνει το γνωστό της παιχνίδι: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικά τρικ, αλλά πρέπει να αμυνθούμε. Δεν είναι μεγάλη η περίοδος προετοιμασίας, ξέρουμε ότι θα πρέπει να αμυνθούμε και όταν έχουμε την μπάλα, να παίξουμε το παιχνίδι μας. Αυτή είναι διαφορά από τα ματς του Νations league, που είχαμε την κατοχή. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό. Μιλήσαμε με τους παίκτες για την άμυνα, αλλά και για πώς θα δημιουργήσουμε φάσεις για να σκοράρουμε».

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο: «Μιλάμε με κάθε παίκτη όταν είναι με την ομάδα, έτσι μιλήσαμε με τον Βλαχοδήμο. Επικοινωνούμε συχνά τις εβδομάδες που προηγούνται των κλήσεων. Ο Οδυσσέας είναι έμπειρος τερματοφύλακας, το νούμερο ένα της Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν παίζει. Αλλά προπονείται κάθε μέρα, είναι σε φόρμα, έτσι δεν έχουμε ανησυχίες γι' αυτό».

-το αν υπάρχει πίεση για πρόκριση: «Είπα πριν, ότι η πίεση είναι καλή. Όσο υψηλότερη η πίεση, τόσο αποδίδεις καλύτερα. Όλοι πρέπει να βγουν μπροστά, περισσότερο από τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι αντίπαλοι είναι πιο ισχυροί, αλλά και το format των προκριματικών, είναι λιγότερες οι χώρες που προκρίνονται από την Ευρώπη. Η πίεση είναι εδώ, αλλά αυτή είναι η δουλειά που διαλέξαμε. Η πίεση μπορεί να φέρει καλύτερες αποδόσεις. Αν θέλεις να προκριθείς, πρέπει να ανταποκριθείς σε αυτήν την πίεση, η οποία ίσως να αυξάνεται σε κάθε παιχνίδι».

- την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του σε σχέση με τον Νοέμβρη: «Υπάρχουν διαφορές, έχουν μεσολαβήσει 4-5 μήνες. Έχουμε λίγες αλλαγές, τραυματισμούς και τιμωρίες. Υπάρχουν πάντα διαφορές. Αλλά είναι καλή ευκαιρία να δούμε και άλλους παίκτες. Άνοιξε η δεξαμενή παικτών, αλλά στο τέλος θα επιλέξουμε αυτούς που νομίζουμε ότι έχουν την ποιότητα να είναι μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Ο συναγωνισμός είναι πάντα εδώ, πρέπει να δείξουν σε αυτά τα παιχνίδια. Έχω δει ενδιαφέροντες παίκτες, είναι ευκαιρία αύριο για όλους να δείξουν την ποιότητά τους».

- τον σχηματισμό που έχει στο μυαλό του: «Επιλέγουμε πάντα να παίξουμε με αυτό που ξέραμε και έχουμε δουλέψει. Ίσως υπάρχουν ελάχιστες διαφορές, αλλά δεν είμαι εδώ για τις πω. Θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο. Αν παίξεις 4-3-3 πρέπει να παίξεις καλά στην άμυνα, το 4-3-3 εφόσον είσαι δυνατός πρέπει να παίξεις περισσότερο στο μισό του αντιπάλου. Πρέπει να προετοιμαστούμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε βελτιωμένοι. Αν θέλεις να προκριθείς πρέπει να αντιμετωπίσεις την Ισπανία και να είσαι ανταγωνιστικός».

- την ετοιμότητα του Φαντ Σιπ και η σχέση του ματς με την 25η Μαρτίου: «Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όταν είσαι στην Εθνική Ελλάδας, πρέπει να δώσεις το 100% ό,τι μέρα και αν είναι. Πρέπει ίσως να πετύχουμε κάτι έξτρα, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Φυσικά κάποιες φορές μπορούν να γίνουν πράγματα που δεν το περιμένεις. Η γιορτή είναι σημαντική, αλλά δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι θα κερδίσουμε. Θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Δείτε επίσης