Σπορ

F1 GP Μπαχρέιν: Το πρωτάθλημα αρχίζει

Με 23 αγώνες στο καλεντάρι του 2021, αυτή είναι η μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία της Formula 1 και η εκκίνηση γίνεται με το F1 GP Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο

F1-Pirelli-GP-Bahrain-2020-15th-race-Preview-2

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1 έχουμε 23 αγώνες σε μία σεζόν, με το πρωτάθλημα να ξεκινάει με το GP του Μπαχρέιν στην πίστα του Sakhir και τον πρώτο αγώνα να γίνεται υπό το φως των προβολέων.

Το μεγάλο ερώτημα λίγο πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα για τον πρώτο αγώνα του 2021, παραμένει.

Θα μπορέσει κάποιος να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Mercedes την τελευταία επταετία;

Το τριήμερο των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν, έδειξε ότι η Red Bull με τον κινητήρα της Honda έχει την ταχύτητα για να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική εφέτος.

Οι πρώτες ενδείξεις, μάλιστα, των χειμερινών δοκιμών, ήρθαν να επιβεβαιωθούν και στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, με τον Max Verstappen να κυριαρχεί και στις δύο περιόδους της Παρασκευής.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγάλος, με την αυτοκράτειρα των επτά νταμπλ να εμφανίζει προβλήματα αξιοπιστίας στο κιβώτιο και τον υπερσυμπιεστή του κινητήρα, ενώ δείχνει να υπάρχει και μία σχετική ανισορροπία στην αεροδυναμική έπειτα από τη μεγαλύτερη αλλαγή στους φετινούς κανονισμούς που αφορά στο πίσω μέρος (δάπεδο, ανάρτηση, διαχύτης).

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Bottas για το πίσω μέρος της W12 στις χειμερινές δοκιμές ότι «είναι απρόβλεπτο και δεν συγχωρεί».

Αυτές είναι και οι αεροδυναμικές αλλαγές που φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Adrian Newey και κάνουν την RB16B εξαιρετικά ισορροπημένη, σταθερή και προβλέψιμη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Red Bull κάνουν λόγο για «τον καλύτερο χειμώνα στην ιστορία» της.

Πέραν της Mercedes και Red Bull που είναι τα φαβορί για τη διεκδίκηση του τίτλου, η McLaren και η AlhpaTauri δείχνουν αρκετά δυνατές, ενώ κανένας δεν μπορεί να αψηφήσει και τη Ferrari, με τους Ιταλούς να έχουν νέο κινητήρα και αρκετές βελτιώσεις στην αεροδυναμική.


Δείτε επίσης