Σπορ

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Σχέδια για Europa League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει στο vradini.gr για την πιθανότητα καθιέρωσης περαιτέρω διοργανώσεων για τον εμπλουτισμό του γυναικείου ποδοσφαίρου

ginekes_podosfairo

Η ECA (Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων) που εκπροσωπεί πάνω από 200 συλλόγους σε 50 εθνικές ομοσπονδίες θα διερευνήσει την πιθανότητα περαιτέρω διοργανώσεων για να εμπλουτίσουν το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Έως τώρα έχουμε το Women’s Champions League και ετοιμάζονται σχέδια για τη δημιουργία και δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το αντίστοιχο Γιουρόπα Λιγκ αλλά επίσης και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (το τελευταίο φυσικά υπο την αιγίδα της FIFA).

Αυτά ειπώθηκαν πρόσφατα στην επιτροπή στρατηγικής γυναικείου ποδοσφαίρου, στην πρώτη της ουσιαστικά συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα, από την ECA.

Ήδη για την σαιζόν 2021-22 θα υπάρξει μία νέα μορφή για το UEFA Women’s Champions League όπου θα υπάρξει φάση ομίλων για πρώτη φορά.

Αυτή η μεταρρύθμιση, καθώς και ορισμένες άλλες γύρω από ένα κεντρικό εμπορικό μοντέλο πιστεύεται θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση του αθλήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων, Τσάρλι Μάρσαλ αναλύοντας τη νέα στρατηγική, τόνισε την ανάγκη «εξισορρόπησης του ρυθμού με τις δυνατότητες» σε σχέση με μία διοργάνωση δεύτερης βαθμίδας, ισοδύναμο με το Europa League.


Δείτε επίσης