Σπορ

UEFA: Αποφασίστηκε η άρση του περιορισμού του 30% στην παρουσία φιλάθλων

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2020

UEFA

Με απόφαση που έλαβε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη διάρκεια της σημερινής (31/03) της συνεδρίασης αίρεται ο περιορισμός των θεατών στο 30% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το λόγο έχουν πλέον, οι αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας που καλούνται ν΄ αποφασίσουν αν και μέχρι ποιο ποσοστό θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες του ποδοσφαίρου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2020, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί το καλοκαίρι (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου) σε 12 διαφορετικές χώρες.


Η UEFA επιθυμεί την είσοδο όσο το δυνατόν περισσότερων φιλάθλων στις εξέδρες, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι θα αποκλείσει διοργανώτριες πόλεις, αν δεν επιτραπεί έστω και μερικώς η παρουσία φιλάθλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να διατηρήσει σε ισχύ την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε εκτός έδρας αγώνες. Το μέτρο θα επανεξεταστεί πριν τους τελικούς των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων (του Champions League στην Κωνσταντινούπολη και του Europa League στο Γκντανσκ).

Στο μεταξύ, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε τη δυνατότητα πραγματοποίησης πέντε αλλαγών στους αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2020, της τελικής φάσης του Nations League και των play out της ίδιας διοργάνωσης, σε συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση της IFAB.

Δείτε επίσης