Σπορ

Κάτας: Έχουμε πλεονέκτημα στο μέγεθος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε

Όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ενόψει του παιχνιδιού κόντρα στη Ζαλγκίρις

kattash

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις (8/4, 20:00) και τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να μάθουν να είναι συνεπείς και πως πρέπει να εκμεταλλευτούν το μέγεθος των παικτών του.

Σε πρώτη φάση, ο Κάτας ανέφερε για το μομέντουμ από τη νίκη κόντρα στην Αρμάνι: «Ήταν μία καλή νίκη για εμάς, ειδικά με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Πρέπει όμως να είμαστε συνεπείς. Να μάθουμε από αυτό και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δεν πρέπει να ξεκινάμε έτσι τα παιχνίδια, ειδικά στην άμυνα. Ελπίζω να ξεκινήσουμε το ματς αύριο (8/4) με τον τρόπο που τελειώσαμε το παιχνίδι με την Αρμάνι».

Για την Ζαλγκίρις: «Όλες οι ομάδες στην Euroleague παλεύουν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και αυτό το ματς σαν ομάδα, να βοηθήσουμε παιδιά που θέλουν χρόνο συμμετοχής. Δεν είναι το πιο σημαντικό ματς για εμάς, αλλά πάντα θέλουμε να παίζουμε καλά».

Για τα «κλειδιά» των δύο ομάδων: «Ο Λεκαβίτσιους, ο Ουόκαπ, ο Γκριγκόνις... Είναι επιθετικοί γκαρντ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να τους περιορίσουμε. Παίζουν σε υψηλό τέμπο, αλλά εμείς έχουμε πλεονέκτημα στο μέγεθος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Κάποιες φορές στο παρελθόν δεν το κάναμε, αλλά τώρα είναι ακόμα μία καλή ευκαιρία να μάθουμε πως να το χρησιμοποιούμε στην επίθεση».

Δείτε επίσης