Σπορ

Αυγενάκης για Βασιλακόπουλο: «Είναι ώρα να καταλάβει ότι κάνει ζημιά»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης

avgenakis

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά καθώς και στις «αστείρευτες δυνάμεις» που δίχνει να διαθέτει, στον απόηχο των εκλογών στις Ομοσπονδίες, αλλά και στην επαννεκίνηση του Αθλητισμού.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση του Αθλητισμού δήλωσε «Ο οργανωμένος αθλητισμός σταδιακά ανοίγει με πρωτόκολλα πολύ αυστηρά που τηρούνται. Στη χθεσινή διάσκεψη αλλά και υπό εξέλιξη συναντήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο το πλάνο για ασφαλή επανεκκίνηση, με δεδομένο ότι η πιστή εφαρμογή των μέτρων έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα».

“Καθυστέρησαν αρκετά οι εκλογές – Νίκησε ο αθλητισμός”

Θέση μας είναι ότι χρήματα ενόψει εκλογών δεν δίνονται καθώς προτεραιότητα μας είναι να καταλήξουν στον αθλητή, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας για ολοκληρωμένη παρουσίαση του “Χίλωνα”, του σχεδίου κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης με αλγόριθμο βάσει των αποδόσεων των ομοσπονδιών.

Ικανοποιήσαμε πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Τα πάντα πάνω στο τραπέζι με διαφάνεια, από μετάλια μέχρι περιστατικά ντόπιγκ καταλήγουν στο σύστημα αλγόριθμου. Δεν έχουμε καμία διάθεση να διαχειριζόμαστε το χρήμα ως εργαλείο πίεσης».

Για τα νέα πρόσωπα στα διοικητικά συμβούλια μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι “νίκησε ο αθλητισμός” με γνώμονα την ανανέωση και τον καθαρό αέρα.

“Σε κάποιες ομοσπονδίες το πουλόβερ ξηλώθηκε ολόκληρο, σε άλλες το μισό”

Συνιστά γενναία αρχή, τόνισε συνοψίζοντας ότι η ανανέωση σε επίπεδο προέδρων φτάνει το ποσοστό του 83%, αφού άλλαξαν 20 από τους 24 και στα διοικητικά συμβούλια 188 μέλη είναι καινούργια, μεταξύ αυτών 58 Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές καθώς και 67 γυναίκες.

Για πρώτη φορά υπάρχει εκπρόσωπος αθλητών ως τακτικό μέλος με δικαίωμα ψήφου, υπενθύμισε.

Το πλαίσιο εφαρμόστηκε από τις 45, ενώ πέντε ομοσπονδίες δεν έχουν πραγματοποιήσει εκλογές και βρίσκονται στα δικαστήρια, ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας για ευθύνη του κ. Βασιλακόπουλου, προσωπικότητα που έχει ταυτιστεί με το ελληνικό μπάσκετ αλλά οδηγεί τόσο χαμηλά το άθλημα.

“Να κλείσουν το συντομότερο οι πληγές”

Επικρίνοντας ως παράλογη τη συμπεριφορά του κ. Βασιλακόπουλου ο υφυπουργός τόνισε ότι «είναι ώρα να καταλάβει ότι κάνει ζημιά και παίρνει στο λαιμό του δεκάδες σωματεία και αθλητές. Ο καθένας κρίνεται και το υπουργείο Αθλητισμού είναι εδώ να προφυλάξει τη νομιμότητα και την τάξη»/.

Δείτε επίσης