Σπορ

Καταδίκασε την δημιουργία της European Super League ο Ινφαντίνο (vid)

«Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες» τόνισε ο πρόεδρος της FIFA

infantino

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, καταδίκασε την δημιουργία της European Super League και υπογράμμισε πως θα υπάρξουν συνέπειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην νεοσύστατη διοργάνωση.

Ο Ινφαντίνο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια μετά την δημιουργία της European Super League στο Κονγκρέσο της UEFA το πρωί της Τρίτης και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην νεοσύσταση διοργάνωση, ενώ δεν αναφέρθηκε σε απαγόρευση συμμετοχής των διεθνών ποδοσφαιριστών στις εθνικές τους ομάδες, σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε την Δευτέρα ο ομόλογός του στην UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Ήθελα να μιλήσω για τον κορωνοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες άλλαξαν το πλάνο. Θα μιλήσω και θα πω ότι στην FIFA είμαστε ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού. Είμαστε παντελώς κατά της δημιουργίας της Super League.

Στη FIFA το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε δυναμικά είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της Super League, που είναι ένα... πολύ κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν εγκρίνουμε την Λίγκα. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες...

Θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες των πράξεών τους. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε έξω από εδώ. Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές. Και μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά... », δήλωσε ο Ινφαντίνο.


https://twitter.com/RobHarris/status/1384427012643774466?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1384427012643774466%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fpodosfairo%2F831381_infantino-gia-european-super-league-theloyn-oi-omades-na-fygoyn-tha-fygoyn-me

Δείτε επίσης