Σπορ

ESL: Οι 12 θα επέστρεφαν 6 δισεκατομμύρια στην JP Morgan σε 23 χρόνια!

Σημαντική αποκάλυψη για την ESL

esl

Οι δώδεκα ιδρυτικοί σύλλογοι της European Super League είχαν συμφωνήσει, με αντάλλαγμα μια αρχική «επιδότηση» 3,525 δισεκατομμυρίων ευρώ, να επιστρέψουν περίπου 6,1 δισ. ευρώ, σε διάστημα 23 ετών στην επενδυτική τράπεζα JPMorgan.

To παραπάνω αποκάλυψε σήμερα το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα, στα οποία είχε πρόσβαση και τα οποία αφορούν τους όρους που συμφωνήθηκαν από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους - από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία - στη σύμβαση 167 σελίδων της Super League.

Μετά την αρχική συνεισφορά της JPMorgan, οι σύλλογοι συμφώνησαν να καταβάλουν ετησίως στην τράπεζα συνολικά 264 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων, για συνολική περίοδο 23 ετών.

Το κείμενο αναφέρει ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας της νέας διοργάνωσης, η οποία κατέρρευσε μέσα σε 60 ώρες, επιδιώκει να ευχαριστήσει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Επισημαίνει επίσης ότι η Super League πρόκειται να δώσει σημαντικούς νέους πόρους στο ποδόσφαιρο» και υπογραμμίζει ότι το 8% των τηλεοπτικών εσόδων, το οποίο εκτιμά σε τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, προοριζόταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και αλληλεγγύη.

Η Super League, όπως αναφέρεται στο κείμενο, είχε σκοπό «να προσφέρει αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στο ποδόσφαιρο στο σύνολό του».

Επίσης σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα Vozpopuli, οι σύλλογοι που έχουν εγκαταλείψει το δεσμευτικό σχέδιο της Super League, κινδυνεύουν να πληρώσουν οικονομική ρήτρα 300 εκατομμυρίων ευρώ ο καθένας.

Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα παραμένουν σταθερές, ενώ η Γιουβέντους έχει αποχωρήσει «προς το παρόν», αλλά εξακολουθεί να πιστεύει στην ιδέα αυτή.

Η σχετική ρήτρα φέρεται να περιλαμβάνεται στη δεσμευτική συμφωνία των «12».

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει πως ο φόβος ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό που συνέβη, ειδικά με τους αγγλικούς συλλόγους, είχε ως συνέπεια να μπει αυτό το μεγάλο ποσό, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη.

Δείτε επίσης