Σπορ

Πετρούνιας: Με στόχο το 5ο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και στο βάθος οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» θα διεκδικήσει το 5ο του χρυσό στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

petrounias_krikoi

Το 5ο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φιλοδοξεί να κατακτήσει ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης αγωνίζεται στον τελικό των κρίκων στη Βασιλεία της Ελβετίας, καθώς προκρίθηκε πρώτος από τον προκριματικό με 15.333 βαθμούς χωρίς κανείς από τους αντιπάλους του να ξεπεράσει τους 15.000 βαθμούς.

Θεωρείται το απόλυτο φαβορί ενώ ταυτόχρονα η εν λόγω διοργάνωση σηματοδοτεί και την επάνοδό του στον θεσμό, μετά από τρία χρόνια.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ανίκητος εδώ και έξι χρόνια, καθώς από το 2015 έως και 2018 κατέκτησε 4 διαδοχικούς τίτλους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ιταλού θρύλου Γιούρι Κέκι από τη δεκαετία του ’90.

Λόγω του ότι πρόπερσι ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στον ώμο και πέρσι εξαιτίας της πανδημίας, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Παρόλα αυτά, στοχεύει σε μια 5η κατάκτηση ώστε να εδραιωθεί ως ο απόλυτος κυρίαρχος στην ιστορία του αθλήματος, καθώς θα ξεπεράσει το επίτευγμα του Γιούρι Κέκι.

Αντίπαλοί του στον τελικό θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, οι Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,966 β.), Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία, 14,933 β.), Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία, 14,833 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,800 β.), Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία, 14,766 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,733 β.) και Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία, 14,733 β.).

Δείτε επίσης