Σπορ

Μπάσκετ: Με Πιτίνο ξεκινάει προετοιμασία για το Προολυμπιακό η Εθνική Ανδρών

Πιστή στο αρχικό της πλάνο η εθνική ομάδα - Την 1η Ιουνίου η έναρξη προετοιμασίας

pitino_rick

Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες ημέρες ο Ρικ Πιτίνο ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία με την Εθνική Ανδρών Μπάσκετ για το Προολυμπιακό Τουρνούα του Καναδά.

Η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας ξεκινάει την 1η Ιουνίου καθώς το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Με την έκρυθμη κατάσταση στην ΕΟΚ και το καθεστώς στη διοίκηση (όπου η τωρινή προσωρινή διοίκηση είναι - ουσιαστικά - η συνέχεια της προηγούμενης), δεν αλλάζει κάτι ως προς τον σχεδιασμό της ομάδας.

Έτσι, ο Αμερικανός προπονητής θα οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα είναι στον 1ο όμιλο του τουρνουά του Καναδά, μαζί με τους διοργανωτές και την Κίνα ενώ στον 2ο Όμιλο βρίσκονται η Τουρκία, η Ουρουγουάη και η Τσεχία.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, η ομάδα θα πρέπει αρχικά να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου για να προκριθεί στα ημιτελικά και από εκεί και πέρα θα πρέπει να το κατακτήσει για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δείτε επίσης