Σπορ

Τάε Κβον Ντο: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Τζέλη

Η Φένια Τζέλη απέκλεισε κατά σειρά την «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης και την «χάλκινη» ολυμπιονίκη του Ρίο

Φένια-Τζέλη-Τάε-Κβον-ντο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Φένια Τζέλη απέκλεισε κατά σειρά την «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης και την «χάλκινη» ολυμπιονίκη του Ρίο για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των -57κ. κατάφερε να πάρει δύο σπουδαίες νίκες στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, απέναντι σε αθλήτριες με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Στον προημιτελικό η Τζέλη αντιμετώπισε το Νο1 του ταμπλό των -57κ., την Λετονή Νταρβιντά, «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατάφερε ωστόσο να κάνει την έκπληξη και ενώ έχανε με 8-7 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, έφτασε στη νίκη με 21-16, σημειώνοντας την μεγαλύτερη νίκη ως τώρα στην καριέρα της.

Στον ημιτελικό είχε άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Αντίπαλός της η Ιρανή «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Κίμια Αλιζαντέ, η οποία φέτος κατεβαίνει με την ομάδα των προσφύγων. Η Αλιζαντέ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, για να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την χώρα που φέρνει μετάλλιο στις γυναίκες. Εγκατέλειψε την χώρα της και η ΔΟΕ την συμπεριέλαβε στην ομάδα των προσφύγων που θα διεκδικούσαν πρόκριση για το Τόκιο.

Η Τζέλη κατάφερε να την κερδίσει με 3-1 στα σημεία και να πάρει το μοναδικό ελληνικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα.

Στην άλλη σημερινή συμμετοχή και τα -68κ. των ανδρών, ο Νέζνταντ Χούσιτς έκοψε τον… δρόμο του Κώστα Χαμαλίδη από την παρουσία του στα ημιτελικά της κατηγορίας. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021, ηττήθηκε 12-4 (0-0, 5-1, 7-3) από τον Βόσνιο αθλητή, ο οποίος στο πρόσφατο πρωτάθλημα της «γηραιάς» ηπείρου ήταν δεύτερος στα -74 κιλά.


https://www.youtube.com/watch?v=wB22nzbDSrc

Δείτε επίσης