Σπορ

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA μετά τη συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Το μήνυμα της FIFA στην Κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε των δύο ανδρών

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA μετά τη συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Το μήνυμα της FIFA στην Κυβέρνηση

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και συζήτησαν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη μεταξύ τους συνάντηση, ο Υπουργός Επικρατείας απηύθυνε πρόσκληση στο ανώτατο διοικητικό στέλεχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να έρθει στην Ελλάδα και να έχει συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τσέφεριν την αποδέχθηκε και το προσεχές διάστημα θα βρεθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό τα επόμενα βήματα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συναντήσεις και με αξιωματούχους της UEFA με αντικείμενο τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο προκειμένου να έχει επίσης συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της FIFA σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμφωνία του με την παρέμβαση του Pρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε:

«Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να επιβάλει μνημόνιο συνεργασίας στο ποδόσφαιρο, από κοινού με τις FIFA και UEFA προκειμένου να αλλάξει σελίδα.

Υπενθυμίζεται, ότι αντίθετος με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και για το λόγο αυτό πρόκειται να μεταβεί στην Ελβετία και να συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA. Στην ΕΠΟ θεωρούν πως οι μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης έρχονται σε αντίθεση με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Δείτε επίσης