Σπορ

Euro 2020: Στον τελικό η ιταλική «αρμάδα» του Ρομπέρτο Μαντσίνι

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» επικράτησε στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ. και παρ.) των «Φούριας Ρόχας»

Euro-2020-Ιταλία-Ισπανία

Η Ισπανία είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα στο 13ο λεπτό, αλλά το κακό κοντρόλ του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ στην υπέροχη κάθετη του Πέδρι τον εμπόδισε από το να βγει τετ α τετ με τον Τζίτζι Ντοναρούμα.

Η Ιταλία απάντησε με ένα σουτ του Έμερσον μέσα και αριστερά από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ουνάι Σιμόν.

Αυτές ήταν ουσιαστικά και οι πιο σημαντικές στιγμές των δυο ομάδες σ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο από πλευράς θεάματος και ενδιαφέροντος.

Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα υπέροχο πλασέ του Φεντερίκο Κιέζα, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 60ο λεπτό.

Όμως, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν κατόρθωσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Μοράτα μετά από μία συνεργασία 1-2 με τον Ντάνι Όλμο θα βγει απέναντι στον Ντοναρούμα και θα τον νικήσει κάνοντας το 1-1 στο 80'.

Το σκορ αυτό διατηρήθηκε τόσο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας όσο και στην παράταση, όπου οι δυο ομάδες δεν είχα ιδιαίτερες δυνάμεις και διάθεση για να παίξουν λόγω κυρίως της συσσωρευμένης κούρασης των παικτών.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Η Ιταλία ήταν αυτή που ξεκίνησε στραβά με τον Λοκατέλι να χάνει το πρώτο πέναλτι ή καλύτερα τον Ουνάι Σιμόν να το αποκρούει συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στην ίδια διαδικασία με την Ελβετία, ακριβώς στον προηγούμενο γύρο.

Ο Ντάνι Όλμο, που βάρεσε πρώτος για τους Ισπανούς, έστειλε άουτ τη μπάλα και μαζί το πλεονέκτημα που κέρδισαν οι Ίβηρες λίγο πριν. Δυστυχώς γι' αυτούς, ο μοιραίος έμελλε να είναι ο παίκτης που με το γκολ τους κράτησε ζωντανούς, στέλνοντας το ματς στην παράταση στην κανονική διάρκεια, αφού ο Άλβαρο Μοράτα νικήθηκε από τον Ντοναρούμα στην μεταξύ τους μονομαχία στο τέταρτο πέναλτι.

Ύστερα απ' αυτό, ο Ζορζίνιο δεν έπρεπε απλώς να χάσει την ευκαιρία που του δόθηκε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στον τελικό. Πράγμα που πέτυχε, και πολύ εύκολα μάλιστα, μ' αυτό το «απατεωνήστικο» αλματάκι που έκανε κατά την εκτέλεση ρίχνοντας ουσιαστικά τον Σιμόν.

Έτσι, οι Ισπανοί επιστρέφουν στο σπίτι και οι Ιταλοί περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον μεγάλο τελικό, που θα προκύψει από την αυριανή αναμέτρηση μεταξύ Δανίας και Αγγλίας (22:00, ANT-1, 07/07).

Δείτε επίσης