Σπορ

AEK: Δεν «κατεβάζει» Κ19 ομάδα την σεζόν 2021-2022

Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα στο πρωτάθλημα υποδομών Κ19 της Superleague τη σεζόν 2021-22, λόγω της σύστασης της ομάδας Β’

ANAKOINOSI-PAE-AEK-denlarge

Ο Νίκος Γεωργέας, ένας εκ των επικεφαλής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, ενημέρωσε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι το 2003 και όλους του 2004 ότι η ομάδα δεν θα εκπροσωπηθεί στο πρωτάθλημα Κ19 της επόμενης περιόδου και ως εκ τούτου μένουν ελεύθεροι.

Παράλληλα, η Ένωση είναι η μοναδική ΠΑΕ από όσες θα δημιουργήσουν Β΄ ομάδα, που επιθυμεί να αξιοποιήσει τη σχετική συμφωνία και να μην εκπροσωπηθεί σε επίπεδο Κ19.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2003, θα προωθηθούν στη Β΄ ομάδα (Κ23) και θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι υπόλοιποι κλήθηκαν να βρουν ομάδα να αγωνιστούν για έναν χρόνο και στη συνέχεια να επιστρέψουν, όμως υπήρξαν μαζικές αρνητικές απαντήσεις.

Το πλήγμα είναι σοβαρό για τον σύλλογο αφού πρόκειται για επενδύσεις πολλών ετών (μερικά παιδιά ανήκουν στην ομάδα από τα 10 και τα 11 χρόνια τους) τις οποίες προφανώς θα αξιοποιήσουν άλλες ομάδες. Παράλληλα, δημιουργείται μείζον πρόβλημα και για την επόμενη σεζόν, αφού εάν οι γεννηθέντες το 2004 δεν επιστρέψουν, τότε η ΑΕΚ δεν θα έχει το απαραίτητο υλικό να στελεχώσει Κ19 ακόμα και αν το επιθυμεί.

Δείτε επίσης