Σπορ

«Βόμβα» στο NBA: Στους Λέικερς ο Ουέστμπρουκ

Ανταλλαγή με τρεις παίκτες έγινε ο 32χρονος πόιντ γκαρντ

westbrook_russell

Το δικό τους big-3 δημιουργούν οι Λος Άντζελες Λέικερς, με στόχο να επιστρέψουν στην κορυφή του NBA, μετά την αποτυχία στα φετινά πλέι οφ.

Σύμφωνα με το ESPΝ, η ομάδα του Λος Άντζελες έφτασε σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για την απόκτηση του Ράσελ Ουέστμπρουκ, δίνοντας ως αντάλλαγμα τους Κάιλ Κούζμα, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ και Μοντρέζλ Χάρελ.

Ο 32χρονος Ουέστμπρουκ, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν 2020-21 με μέσους όρους 22,2 πόντους, 11,7 ασίστ και 11,5 ριμπάουντ (η τέταρτη φορά στην καριέρα του που τελειώνει χρονιά με triple-double σε μέσους όρους), αλλάζει ομάδα για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Αφού πέρασε τα πρώτα 11 χρόνια της καριέρας του στην Οκλαχόμα, ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ έπαιξε το 2019-20 στο Χιούστον, πέρυσι στην Ουάσιγκτον και πλέον μετακομίζει στην Καλιφόρνια (όπου γεννήθηκε και πήγε κολέγιο στο UCLA), για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις και να διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Για να γίνει εφικτή η ανταλλαγή, πάντως, οι Λέικερς χρειάστηκε να παραχωρήσουν στους Ουίζαρντς τρεις σημαντικούς παίκτες. Ο Κάιλ Κούζμα και ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ ήταν βασικά στελέχη της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο στη «φούσκα» του Ορλάντο, το 2020, ενώ ο Μοντρέζλ Χάρελ αποκτήθηκε πέρυσι από τους Κλίπερς και είχε 13,5 πόντους μέσο όρο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης