Σπορ

Δικαίωση για την European Super League - Εντείνεται ο πόλεμος με την UEFA

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι επιμένουν στη δημιουργία της λίγκας, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να διοικούν τους δικούς τους αγώνες

realjuvebarca

Δικαστήριο της Μαδρίτης εξέδωσε απόφαση, κατά την οποία ζητά από την UEFA να άρει όλες τις ενέργειές της κατά των ιδρυτικών ομάδων της European Super League.

Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε την έφεση της UEFA, από την οποία ζήτησε να συμμορφωθεί με την απόφαση, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα προκύψουν χρηματικές ποινές.

Η υπόθεση θα αναλυθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, που θα επανεξετάσει τη μονοπωλιακή στάση που κατέχει η UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μετά από αυτή την απόφαση, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι επιμένουν στη δημιουργία της λίγκας, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να διοικούν τους δικούς τους αγώνες.

Η ανακοίνωση των συλλόγων:

«Οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής, η οποία διατάσσει την UEFA να ανακαλέσει άμεσα όλα τα μέτρα κόντρα στα ιδρυτικά μέλη της European Super League, συμπεριλαμβανομένης της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει ανοίξει για τις προαναφερθείσες ομάδες, γεγονός που κρίνει χωρίς αντίκτυπο το πρόστιμο και τις αποφάσεις που επιβλήθηκαν κόντρα στα εννιά υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη, ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην ανοίξει πειθαρχική διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο το δικαστήριο υποστηρίζει εκ νέου τη θέση των ομάδων της European Super League και απορρίπτει την έφεση της UEFA, επιβεβαιώνοντας την προειδοποίηση προς αυτήν ότι η μη συμμόρφωση προς την απόφαση μπορεί να φέρει οικονομικές και νομικές ποινές. Η υπόθεση θα εξεταστεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα επανεξετάσει το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Έχουμε το καθήκον να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Η UEFA αυτοανακηρύχθηκε σε ρυθμιστή, χειριστή και μοναδικό ιδιοκτήτη και διευθυντή ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου. Αυτή η μονοπωλιακή θέση, σε σύγκρουση συμφερόντων, βλάπτει σοβαρά το ποδόσφαιρο και την ανταγωνιστική του ισορροπία. Όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, οι οικονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς και δεν έχουν εφαρμοστεί αντικειμενικά. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς αγώνες έχουν το δικαίωμα να διοικούν τους δικούς τους αγώνες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα ​​δεν θα υφιστάμεθα συνεχείς απειλές από την UEFA. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο του πρότζεκτ της European Super League με εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τους οπαδούς, παίκτες, προπονητές, ομάδες, πρωταθλήματα και εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στοιχεία της πρότασής μας που πρέπει να αναθεωρηθούν και, φυσικά, να βελτιωθούν μέσω διαλόγου και συναίνεσης. Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε την επιτυχία ενός έργου που θα σέβεται πάντα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε επίσης