Σπορ

Αφγανιστάν: 19χρονος ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε όταν έπεσε από αεροπλάνο στην προσπάθεια να εγκαταλείψει την Καμπούλ

Συγκλονίστηκε ο αθλητικός πλανήτης με τον θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή

ak.anouaru

Ο 19χρονος διεθνής Αφγανός μέσος, Ζάκι Ανουάρι, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από αεροσκάφος στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει την Καμπούλ, μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία έχει σκορπίσει τον τρόπο στο Αφγανιστάν και πολλοί κάτοικοι της χώρας επιχειρούν να βρουν τρόπο να φύγουν για να γλιτώσουν. Ο 19χρονος Αφγανός μέσος, Ζάκι Ανουάρι, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να αποδράσει από την πρωτεύουσα της χώρας, Καμπούλ.

Ο Ανουάρι ήταν ένας από τους χιλιάδες Αφγανούς που έσπευσαν στο αεροδρόμιο «Χάμιντ Καρζάι» τη Δευτέρα (16/8) με σκοπό να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροπλάνο για να φύγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με media της χώρας, σκαρφάλωσε στην οροφή ενός C-17, την ώρα που εκείνο ήταν έτοιμο προς απογείωση από την Καμπούλ. Ο διεθνής με την εθνική νέων του Αφγανιστάν παίκτης έπεσε και βρήκε τραγικό θάνατο.

Τα social media των αραβικών χωρών κατακλύστηκαν τις τελευταίες μέρες από δημοσιεύσεις με μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου νέου.

Δείτε επίσης