Σπορ

Ντεμπούτο με το δεξί για το Hyundai i20N Rally2 στο Ypres Rally Belgium

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε την κορυφή και στην κατηγορία WRC 2 του Ypres Rally Belgium με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally2 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του

Hyundai_i20_N_Rally2_debut_8_2021-1

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε μια ιστορική νίκη στην κατηγορία WRC 2 του Ypres Rally Belgium με το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό της αυτοκίνητο, Hyundai i20 N Rally2 και οδηγό τον Junior Driver της Customer Racing, Jari Huttunen και συνοδηγό τον Mikko Lukka.

Σε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο, γεμάτο δράση και δυσκολίες για όλους τους συμμετέχοντες του WRC 2, το Φινλανδικό ζευγάρι της Hyundai Motorsport αναδείχθηκε θριαμβευτής σημειώνοντας ένα ορόσημο για την ομάδα και τη δεύτερη νίκη του στην κατηγορία για αυτή τη σεζόν μετά το Rally Italia Sardegna.

Οι Oliver Solberg και Aaron Johnston είχαν το προβάδισμα του WRC 2 την Παρασκευή. Το πλήρωμα συνέχισε να είναι επικεφαλής παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δεν του επέτρεψαν να αγωνισθεί την Κυριακή.

Το Ypres Rally Belgium επρόκειτο να είναι ένα σαββατοκύριακο γνώσης με τα πληρώματα να στοχεύουν να κατανοήσουν περισσότερα για το νέο Hyundai i20 N Rally2 στους δύσκολους, στενούς, ασφάλτινους δρόμους του αγώνα.


Τα πληρώματα κατέγραψαν τις πρώτες τους νίκες, με τον Huttunen στο SS5 (Reninge-Vleteren 2, 15 χιλιόμετρα) και τον Solberg στο SS7 (Kemmelberg 2, 23,62 χιλιόμετρα).

Με ελπιδοφόρες προσδοκίες καθώς τα πληρώματα ετοιμάζονταν να κατευθυνθούν προς την πίστα Spa-Francorchamps νωρίς το πρωί της Κυριακής, μόνο τρεις από τους πέντε υποψήφιους του WRC 2 επρόκειτο να ξεκινήσουν την τελευταία ημέρα.

Δυστυχώς, για τους Solberg και Johnston, το αυτοκίνητό τους δεν μπόρεσε να φύγει από το parc fermé λόγω τεχνικού προβλήματος και αναγκάστηκαν να αποσυρθούν.

Ο Huttunen ανέλαβε τα ηνία στην κορυφή του WRC 2 και προχώρησε στα τέσσερα τελευταία στάδια, τελειώνοντας ένα δύσκολο αλλά επιτυχημένο ράλι με νίκη στην Power Stage.

Δείτε επίσης