Σπορ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αφαίρεσαν χρυσό μετάλλιο από αθλητή επειδή καθυστέρησε τρία λεπτά

Η ΔΟΕ εξάντλησε την αυστηρότητά της εναντίον σφαιροβόλου από τη Μαλαισία

malaysia_paralympics

Ένας απίστευτος κανονισμός αφαίρεσε το χρυσό μετάλλιο του Ζιγιάν Ζολκελφί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συγκεκριμένα στο άθλημα της σφαιροβολίας.

Ο Μαλαισιανός αθλητής αγωνίστηκε στον τελικό της σφαιροβολίας F20, όμως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με καθυστέρηση, τρία λεπτά μετά την ώρα που ξεκινούσε ο αγώνας.

Έφτασε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το οποίο στη συνέχεια του αφαίρεσε η εκτελεστική επιτροπή λόγω της αργοπορίας του. Ωστόσο, τον άφησαν να αγωνιστεί κανονικά διότι αρχικά αναγνώρισαν ότι άργησε «για λογικούς λόγους».

Τελικά, δεν ήταν αρκετοί αυτοί οι λόγοι για να μην του αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο, προκαλώντας την οργή των Μαλαισιανών, με τον αρμόδιο υπουργό της χώρας να ζητά έρευνα για το περιστατικό.

«Περιμένουν 5 ολόκληρα χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή οι αθλητές και καταστρέφονται τα όνειρά τους επειδή καθυστέρησαν για λίγα λεπτά. Πραγματικά λυπηρό» ανέφερε ο υπουργός της χώρας, Αχμάντ Φαϊζούλ Αζούμου, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως «ντροπιαστική».

Στον τελικό συμμετείχε και ο Έλληνας αθλητής, Στάθης Νικολαΐδης, ο οποίος αρχικά κατετάγη τέταρτος αλλά λόγω της απόφασης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Δείτε επίσης