Σπορ

Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς σχολιάζει το toilet break του

Όσα δήλωσε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο

jokovich

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δεν πηρε ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το toilet break του Στέφανου Τσιτσιπά, τονίζοντας ότι καταλαβαίνει και τις δύο πλευρές.

«Είδα που ο Τσιτσιπάς είπε ότι δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό και δεν καταλαβαίνει γιατί δέχεται κριτική», τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο Τζόκοβιτς «Επίσης είπε πως θα έπρεπε να υπάρξουν συνέπειες αν παρενέβαινε τους κανονισμούς. Συμφωνώ μαζί του σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνω επίσης και τον Άντι (Μάρεϊ) και τον Ζβέρεφ, που είχαν πρόβλημα με αυτό».

«Θα έπρεπε να υπάρχει ένα όριο. Ως παίκτης, πρέπει να έχεις επίγνωση ότι λείπεις πολλή ώρα και ότι αυτό επηρεάζει τους αντιπάλους σου. Αλλά αν πάμε με το γράμμα των κανονισμών, σίγουρα ο Τσιτσιπάς δεν παραβίασε κάτι», πρόσθεσε.

Ο Τζόκοβιτς συμφωνεί ότι θα πρέπει να μπει χρονόμετρο. «Σίγουρα χρειαζόμαστε να βάλουμε ένα χρονικό όριο στα toilet breaks, είτε είναι 5, 6 ή 7 λεπτά, οτιδήποτε. Ένα χρονόμετρο πρέπει να αρχίσει να μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που ο παίκτης βγαίνει από το γήπεδο. Μετά αυτό το χρονόμετρο θα πρέπει να το σεβαστείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο κανονισμός είναι τόσο θολός – μπορείς να μείνεις για 2, μπορείς να μείνεις για 20 λεπτά. Πρέπει να αλλάξει. Καταλαβαίνω τον Άντι γιατί κρύωσε, καταλαβαίνω και τον Τσιτσιπά που λέει ότι δεν υπήρχε χρονόμετρο, κάποιος να είναι εκεί να του πει. Μόνο αυτό μπορώ να πω».

Δείτε επίσης