Σπορ

Champions League: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άγιαξ 1-5: «Διαστημικός» Αλέ διέλυσε τα Λιοντάρια (vid)

Με τον Σεμπαστιάν Αλέ να σημειώνει ιστορικό ντεμπούτο με καρέ τερμάτων, ο Άγιαξ διέλυσε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην επιστροφή της στο Champions League μετά από τέσσερα χρόνια (1-5)

ajaxnew

Ήταν Νοέμβριος του 1992, της παρθενικής σεζόν υπό το όνομα ΄''Champions League'' που ένας παίκτης σημάδευε το ντεμπούτο του με τέσσερα γκολ. Και δεν ήταν όποιος... όποιος.

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε πετύχει καρέ με τη φανέλα της Μίλαν επί της Γκέτεμποργκ και χρειάστηκε να φτάσουμε στην 30η έκδοση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για να αποκτήσει... παρέα σε αυτό το σπάνιο club.

Ο Σεμπάστιαν Αλέ το έκανε ξανά και οδήγησε τον Άγιαξ σε συντριπτική νίκη μέσα στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-5), που είδε «εφιάλτη» στην επιστροφή της στ' «αστέρια» μετά από τέσσερα χρόνια.

Η ιστορική βραδιά φάνηκε να έρχεται με το... καλησπέρα για τον Ιβοριανό φορ. Μέσα σε οκτώ λεπτά, βρήκε δύο φορές δίχτυα (2', 8'), σηματοδοτώντας την πιο γρήγορη ντομπιέτα σε ντεμπούτο στο Champions League, ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πρότινος ο Κρίστιαν Τέγιο ως παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Η κάκιστη αντίδραση του τρίτου κίπερ του Αίαντα, Πασβέερ, που πήρε φανέλα βασικού λόγω των απουσιών Ονάνα-Στεκέλενμπουργκ, έκανε τα Λιοντάρια του Ρούμπεν Αμορίμ να αναθαρρήσουν στο 33΄, όταν ο Παουλίνιο μείωσε μετά από ασίστ του Ματέους.

Ωστόσο, το σύνολο του Έρικ Τεν Χάαχ έβρισκε πολύ εύκολα την ευκαιρία να επιτεθεί με προϋποθέσεις και η τρομερή συνεργασία των Χράφενμπερχ-Μπέργκις γέννησε το άμεσο 3-1 στο 39' με γκολ του δεύτερου.

Από τη στιγμή που ακυρώθηκε μέσω VAR το γκολ του Παουλίνιο στο 47', το υπόλοιπο της αναμέτρησης έγινε και πάλι υπόθεση του Αλέ. Με δύο γκολ στο 51' και το 63', ο πρώην παίκτης των Γουέστ Χαμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης «θρυμμάτισε» τους πρωταθλητές Πορτογαλίας κι έθεσε στο ενεργητικό του μια άκρως ιστορική επίδοση, που θα τον συνοδεύει για πάντα στ' «αστέρια», ακόμη κι αν δεν σκοράρει ποτέ ξανά.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αντάν, Νέτο, Ινάσιο (21' Εσγκάιο), Φεντάλ, Πόρο, Παλίνια, Ματέους, Βινάγκρε (46' Ρέις), Καμπράλ (46' Σαράμπια), Σάντος (60' Τόμας), Παουλίνιο (77' Μπραγκάνσα)

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαχ): Πασβέερ, Μαζραουί (70' Νέρες), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (81' Σχάαρς), Άλβαρες, Μπέργκις (70' Τέιλορ), Χράφενμπερχ, Άντονι, Τάντιτς, Αλέ

Δείτε επίσης