Σπορ

Δυσκολεύτηκε αλλά απέδρασε από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ

Τους τρεις βαθμούς της νίκης πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα

paok

Τα βρήκε σκούρα, αλλά απέδρασε από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ (0-1)! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε χαρακτήρα μετά την ήττα της πρεμιέρας, βρήκε ένα γκολ με πέναλτι του Βιεϊρίνια και κατάφερε να πάρει το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα κόντρα στον αξιόμαχο Αστέρα που είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να ισοφαρίσει και μπορεί να αισθάνεται αδικημένος!

Στους τρεις βαθμούς πλέον ο ΠΑΟΚ, που δεν έπεισε με την εμφάνισή του, στον έναν παρέμεινε ο Αστέρας που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πλήρωσε την αστοχία και ατυχία του.

Στην Κρήτη με τον ΟΦΗ παίζει στην 3η εμβόλιμη αγωνιστική ο Αστέρας, στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους στην συνέχεια να φτιάχνουν ωραίες φάσεις, αδυνατώντας ωστόσο να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Στο 18’ ο Σίτο μέσα από την περιοχή έκανε ένα κακό πλασέ που μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κανελλόπουλος έκανε την σέντρα στον Καπίγια και εκείνος με κεφαλιά-ψαράκι δεν βρήκε για λίγο εστία.

Στο 24’ ο Κανελλόπουλος πάτησε τον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να έχει φύγει από τα πόδια του, την φάση να εξετάζεται από το VAR και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Κάπως έτσι, τρία λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια ευστόχησε από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο του βορρά (0-1).

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει στροφές, δεν επέτρεπαν στους Αρκάδες να κυκλοφορήσουν μπάλα και να φτιάξουν ευκαιρίες. Μέχρι και το 43ο λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης έδωσε ένα εύκολο φάουλ στα όρια της περιοχής, βρίσκοντας από πίσω τον Μπαράλες, το οποίο εκτέλεσε ο Άλβαρες και ο Πασχαλάκης το έδιωξε σε κόρνερ. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο του ματς, δημιουργούσε φάσεις, πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να… πετύχει τα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ο Κρέσπι στο 54’ σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μπαράλες είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά, ωστόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ του είπε όχι.

Στο 83’ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε σπρώξιμο του Βαρέλα στον Μπαράλες, ωστόσο το ματς συνεχίστηκε κανονικά και τρία λεπτά μετά είχαν την μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Γκαρσία με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μπαράλες, οοποίος έπιασε τρομερή καρφωτή κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 89’ ο Ζίβκοβιτς έκανε διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ και στο φινάλε ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη επέμβαση, αφού του είχε φύγει η μπάλα νωρίτερα από τα χέρια του, στο κοντινό πλασέ του Μπενίτο για να κρατήσει τη νίκη για τον ΠΑΟΚ (0-1).

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς. Στην εστία ο Παπαδόπουλος, με τους Κάρμονα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρεζ στην άμυνα. Κανελλόπουλος, Βαλιέντε στα χαφ, με τους Καπίγια, Σίτο, Κρέσπι να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Ίδια διάταξη και από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. O Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας. Οι Σβαμπ, Κούρτιτς στον άξονα, με τους Μουργκ, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα στην μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σβιντέρσκι.

MVP: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε τρομερό παιχνίδι, βγάζοντας τα… πάντα και συνέβαλε τα μέγιστα με τις μεγάλες επεμβάσεις του ώστε να φύγει ο ΠΑΟΚ με τη νίκη από την Τρίπολη.

Η σφυρίχτρα: Mε τη βοήθεια του VAR, ο Ευάγγελος Μανούχος δίνει το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ελέγχεται για μια φάση προς το τέλος, όταν ο Μπαράλες έπεσε και ζήτησε πέναλτι μετά από επαφή με τον Βαρέλα, αλλά έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε επίσης