Σπορ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών στο ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στη «βασιλική» πρώτη τριάδα των κορυφαίων ξένων του ΝΒΑ, πίσω μόνο από τον Χακίμ Ολάζουον και τον Ντιρκ Νοβίτσκι

NBA-MVP-768x461

Μια ακόμη διάκριση στο παλμαρέ του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Συγκεκριμένα, ο Greek Freak κατατάσσεται στο νούμερο 3 της λίστας με τους μη-Αμερικανούς που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ClutchPoints».

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γερμανό θρύλο των Μάβερικς, Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Νιγηριανό «The Dream» των Ρόκετς, Χακίμ Ολάζουον. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν ο Στιβ Νας από τον Καναδά κι ο Πατ Γιούιν με καταγωγή από την Τζαμάικα.

«Η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά προς τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Με βάση την τρέχουσα πορεία του (δύο φορές MVP, αμυντικός παίκτης της χρονιάς, ένα πρωτάθλημα, MVP τελικών, 5x All-Star, 5x All-NBA, 4x All-Defense, όλα πριν από τα 27α γενέθλιά του), θα πρέπει να ξεπεράσει αυτούς που είναι μπροστά τελικά αν μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο μεγαλείου, αλλά η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ.

Το ερώτημα αν μπορεί να είναι Νο 1 επιλογή σε ομάδα πρωταθλήματος απαντήθηκε καταφατικά την περασμένη σεζόν, αρκεί να έχει γύρω του σουτέρ και χειριστές μπάλας. Ωστόσο, εάν θέλει πραγματικά να παρατείνει την καριέρα του, όταν δεν θα είναι όσο αθλητικός είναι τώρα, είναι ακόμα απαραίτητο ένα καλό τζαμπ σουτ. Ο παίκτης ακριβώς μπροστά του σε αυτή τη λίστα έχτισε μια κληρονομιά 20 ετών από αυτό» υπογραμμίζει η εν λόγω ιστοσελίδα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δείτε επίσης