Σπορ

UEFA - Σούπερ Λίγκα: Η διαμάχη τους εμπλουτίζεται με νέα επεισόδια

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει στο vradini.gr για την κόντρα της UEFA με τη Σούπερ Λίγκα και πώς αυτή εξελίσσεται

super_league

Η μεγάλη μάχη UEFA - Σούπερ Λίγκα τώρα δείχνει να ξεκινάει. Μπορεί μέχρι στιγμής να είχαμε μερικές μικρές μάχες, όμως τώρα τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν για τα καλά και τα πάντα μπορεί να ανατραπούν με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δικαστήριο που έχει τη δύναμη να αλλάξει το πρόσωπο του ποδοσφαίρου για πάντα ή να κρίνει αβάσιμη την έφεση του Ισπανού δικαστή, Ρουίθ ντε Λάρα ο οποίος, με εντολή, συνοδεύει την εξέγερση κατά του συστήματος των Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρσελόνα και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να άρει οποιαδήποτε ποινή έχει επιβάλει, έστω και στα χαρτιά.

Η πλοκή αυτής της διαμάχης εμπλουτίζεται με νέα επεισόδια. Η UEFA ακυρώνει τη διαδικασία κατά των τριών συλλόγων και τιμωρεί τους μετανοούντες. Η ίδια η UEFA, όμως, που έχει ως στόχο να απορρίψει τον Ισπανό δικαστή προτείνοντας, ας πούμε, «παρατυπίες» στη δραστηριότητά του πολύ «κοντά» σε αυτή της Ρεάλ. Αν δούμε μάλιστα την διατύπωση της αγγλικής εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με την οποία οι σύλλογοι της Premier προσπαθούν να κάνουν τους τρεις σκληροπυρηνικούς να παραιτηθούν. Και βεβαίως τώρα τον λόγο έχει το Ανώτατο Δικαστήριο που ξεκίνησε, ορίζοντας εισηγητή δικαστή τον 47χρονο Τσέχο, Γιαν Πάσερ και γενικό εισαγγελέα – δικαστή, τον Έλληνα, Αθανάσιο Ράντο 68 ετών. Αμφότεροι είναι στο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου από τα τέλη του 2020.

Η πρώτη προθεσμία είναι στα μέσα Οκτωβρίου, όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέλη , συμπεριλαμβανομένων των κρατών θα παρουσιάσουν υπομνήματα και ο δικαστής θα συνοψίσει και θα παρουσιάσει στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά του. Όλων η μνήμη πάει στο μακρινό 1995 και στην υπόθεση Μποσμάν, που άλλαξε κατά πολύ το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Καλύτερο ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Τότε ο δικηγόρος Λαντς υποστήριξε ότι ο ποδοσφαιριστής είναι εργαζόμενος και το Δικαστήριο δέχθηκε την θεωρία του. Σίγουρα η απόφαση δεν θα παρθεί πριν το 2023.


Δείτε επίσης