Σπορ

Μάικλ Τζόρνταν: «Χρυσά» πουλήθηκαν αθλητικά παπούτσια του θρυλικού μπασκετμπολίστα

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν, στις αρχές της καριέρας του, πουλήθηκε για περίπου 1.5 εκατομμύριο δολάρια

michael-jordan

Ο Μάικλ Τζόρνταν, γνωστός κα ως G.O.A.T. του παγκόσμιου αθλητισμού αποτελεί ένα brand name που πουλάει υπερβολικά πολύ ακόμα και τώρα. Οι συλλέκτες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να διαθέσουν ολόκληρες «περιουσίες» προκειμένου να αποκτήσουν αντικείμενα μεγάλης αξίας του γνωστού NBAer, από κάρτες, φανέλες μέχρι και παπούτσια.

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν, στις αρχές της καριέρας του, πουλήθηκε για περίπου 1.5 εκατομμύριο δολάρια την Κυριακή 24/10, σημειώνοντας τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία για παπούτσια που έχουν φορεθεί σε αγώνες, όπως ανέφερε ο οίκος Sotheby’s.

«Το πιο πολύτιμο αθλητικό παπούτσι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ, το Nike Air Ships του 1984 που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, μόλις πουλήθηκε για 1.472.000 δολάρια στο Λας Βέγκας», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στο Twitter.

Τα αθλητικά παπούτσια φορέθηκαν από τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ στο 5ο παιχνίδι της πρώτης σεζόν του με τους Σικάγο Μπουλς.


https://twitter.com/Sothebys/status/1452346550198300675

Δείτε επίσης