Σπορ

Βοσνία - Ελλάδα 65-70: 2/2 και βάσεις πρόκρισης για το Ευρωμπάσκετ

Έπαιξε με τη «φωτιά» η Εθνική αλλά τελικά έφτασε στην νίκη

Βοσνία - Ελλάδα 65-70: 2/2 και βάσεις πρόκρισης για το Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική αντιμετώπιζε προβλήματα μέσα στο αντίπαλο καλάθι και αναλώνονταν σε βιαστικά και άστοχα τρίποντα. Έτσι, οι Βόσνιοι έβρισκαν τις λύσεις μέσα στην ελληνική ρακέτα και διατηρούσαν το +2 με +4 στο πρώτο πεντάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Πάσαλιτς. Η είσοδος του Καββαδά έφερε πολλά φάουλ και εύστοχες βολές, με συμπαραστάτη τον Λαρεντζάκη. Έτσι, η Εθνική προηγήθηκε με +1 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η Εθνική προηγήθηκε με 16-20 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως η Βοσνία με σερί 6-0 έφερε το 22-20. Η είσοδος των Γιαννόπουλου και Αγραβάνη βοήθησε την Εθνική να φτάσει στο +4 με τις προσωπικές ενάργειες των δύο περιφερειακών. Η Βοσνία απάντησε με 5-0 σερί και προηγήθηκε 29-28, όμως οι Αγραβάνης και Γιαννόπουλος με σερί 10-0 έφεραν το +9, σε συνδυασμό με την καταπληκτική ‘άμυνα των Ελλήνων ψηλών στους αντίστοιχους των αντιπάλων. Οι Βόσνιοι, πάντως, βρήκαν τις λύσεις και με σερί 5-0 έφεραν το 34-38 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η Εθνική προηγήθηκε 34-42 στην έναρξη της τρίτης περιόδου και ο Αγραβάνης έφερε το 35-45. Εκεί, η ελληνική άμυνα χαλάρωσε και δέχτηκε το 39-45 των Βόσνιων με το 4-0 σερί. Ο Μαργαρίτης έδωσε το σύνθημα με τα τρία συνεχόμενα καλάθια που έφεραν το +12 και με τα συνεχόμενα τρίποντα-απάντηση στο 4-0 σερί των Βόσνιων φτάσαμε στο 43-59 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου με τον Γιαννόπουλο.

Η Βοσνία με 4-0 σερί στην τέταρτη περίοδο, όμως τα άστοχα τρίποντα των γηπεδούχων, 2/15, δεν τους βοηθούσαν να μειώσουν περισσότερο, αφού στην απέναντι πλευρά οι Έλληνες διεθνείς είχαν περισσότερες λύσεις και μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και έφτασαν στο +15. Όμως, οι Βόσνιοι έκαναν σερί 10-0 στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τις επιπολαιότητες των Ελλήνων περιφερειακών και των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ και μείωσαν στο -4.

Ο Αγραβάνης με καθοριστικό τρίποντο έφερε το 61-68 στο άγχος των Βόσνιων να μειώσουν. Ο Ατιτς με τετράποντο μείωσε σε 65-68, ο Μποχωρίδης αστόχησε σε λέι απ, τον μιμήθηκε ο Ατιτς στην καλή άμυνα και ο Μπιαχωρίδης με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 65-70.Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε επίσης