Σπορ

«Η UEFA οδηγεί το ποδόσφαιρο σε οικονομική καταστροφή»

f

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη

Μπορεί το πλάνο της European Super League, να δείχνει πως έχει «ναυαγήσει» όμως ακόμη η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους συνεχίζουν να το υποστηρίζουν.

Ο πρόεδρος των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ, με νέες του δηλώσεις για ακόμα μια φορά έβαλε στο «στόχαστρο» την UEFA και ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να επιβληθούν αυστηρότεροι οικονομικοί έλεγχοι στις ομάδες είναι η δημιουργία της European Super League.

«Είναι ένα έργο που θα εφαρμόσει επιτέλους οικονομικούς ελέγχους που τηρούνται αυστηρά και θα αποτρέψει τον αυξανόμενο πολλαπλασιασμό απαράδεκτων καταστάσεων στις οποίες οι σύλλογοι λαμβάνουν αδιάκριτη οικονομική υποστήριξη από κράτη ή άλλες πηγές. Αυτή η πρακτική που δεν αρμόζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση νοθεύει τον ανταγωνισμό και οδηγεί το ποδόσφαιρο σε οικονομική καταστροφή.

Οι σύλλογοι απειλήθηκαν με κυρώσεις ακατάλληλες για το κράτος δικαίου και οι πρόεδροι συλλόγων προσβλήθηκαν. Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της UEFA να προσβάλει δημόσια τον πρόεδρο της Γιουβέντους, μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ομάδες, με λόγια που δεν μπορώ να πω εδώ.

Η πίεση και οι απειλές που άσκησε η UEFA έφτασαν σε τέτοιο ακραίο σημείο που εννέα από τους 12 συλλόγους έπρεπε να ανακοινώσουν δημόσια τη βούλησή τους να αποσυρθούν από το έργο, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που είχαν υπογράψει και οι οποίες δεν μπορούσαν να παραβιαστούν νομικά» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δείτε επίσης